Initia Hasselt: «Blijven verjongen»

Print
HASSELT - Initia heeft intussen tien nationale titels en vijf Belgische bekers in de trofeeënkast staan. «Een indrukwekkende collectie,» aldus voorzitter Bruno Willems. «Maar ik zou mezelf niet zijn als ik zou ontkennen dat we dit seizoen weer voor een prijsje gaan. Akkoord, ten opzichte van vorig seizoen is er aardig wat veranderd. Ondanks de dubbelslag werden trainer Pedrag Dosen en opbouwer Goran Vukcevic bedankt voor de bewezen diensten. Een kwestie van het budget een beetje in balans te houden. Het kan toch niet dat profhandballers pas 's avond om 18.00 uur met hun job beginnen. We hebben in het verleden steeds onze jeugdwerking in de kijker geplaatst en ook dit seizoen willen we verjongen. Drie jongeren moeten in het geheel ingepast worden.»
BR>En ook trainer Jos Schouterden zit op dezelfde golflengte. «Dat werd in de voorbereiding al duidelijk onderstreept. Ik zette de competitiestart een beetje op de helling door drastisch te verjongen. Een bewuste keuze. We staan voor een lang en moeilijk seizoen. Vanaf februari volgen de topwedstrijden mekaar in sneltempo op. Mogelijkheden tot recupereren zijn er vanaf dan niet meer en het zou best kunnen dat je op dat moment die jonge jongens nodig hebt.»

Technische ficheVoorzitter: Bruno Willems.
Secretaris: Tony Bielen.
Thuiswedstrijden: zaterdag 20u30 in de Alverberg-sporthal.
Trainer: Jos Schouterden.
De kern: Bart Soons, Tim Bruyninx, Luc Boiten, Korneel Douven, Pieter Vanloo, Johan Vanlishout, Bram dewit, Wim Smeets, Tuur De Preter, Wouter Bielen, Jan Clauwers, Ian Kint, Ken De Nil, Stieven Vanderstraeten, Jorn Vannutte, Bart Ulens, Luc Deltombe, Jeroen en Tom Vanoirbeek, Jo Delpire.