Zaalvoetbal: Drie punten bij voor Hoeselt

HASSELT -

1 op 9. Een gehavend Hoeselt likt na drie speeldagen zijn wonden. Het Sportcomité zorgde voor een eerste pleister. Zo stelde Boussu Hornu in de openingswedstrijd de niet aangesloten Geoffrey Quinez op waardoor de Hoeseltse nederlaag voor de groene tafel in een forfait-overwinning omgebogen werd. Een opsteker voor de niet te onderschatten verplaatsing naar Brasschaat. Leopoldsburg reist dezelfde richting uit: naar Ranst. De andere gouwgenoten gaan de Waalse toer op met: Beverst-Beyne, Rekem-Frameries, ONU-Genk en Boussu-Koersel.

C.C.

BR>In Tweede B is MC Lommel-Hasselt Kermt de topper. Bilzen wacht een nieuwe afstraffing met de komst van Bocholt. Tongeren probeert in Aarschot het saldo op te vijzelen. In Zonhoven-Eisden en Stevoort-Opglabbeek vertrekken de thuisploegen met een stipnotering. Wellen, in Duffel, en Genk, thuis tegen Aartselaar, staan voor een aartsmoeilijke opdracht.

In Derde D probeert Bree in Nieuwerkerken zijn slechte aanhef te vergeten. Verder noteren we Beringen-Herselt, Diepenbeek-Olen, Scherpenheuvel-Ham, Turnhout-Overpelt en Spalbeek-Berlaar. In de E-reeks vinden we Eigenbilzen-US Ougrée, SB Luik-Munsterbilzen, Wellen-Fléron, Manhay-Eisden Dorp en Union Ougrée-Kotem.