Volley: «Eisden doet wonderen»

EISDEN - «Niet dat we openlijk de bedoeling hebben de poort naar ereklasse open te beuken,» lacht de Eisdense hulptrainer Guido Thomassen. «Maar alvast spint de ploeg in eerste nationale heel lekker op de vooravond van de derde speeldag tegen Kruibeke. We boekten twee uitzeges, het team vormt één hechte groep, thuis moeten we het maximum vastpinnen. Het scheurtje in de buikspieren van Erwin Scheepers is genezen: hij is vol inzetbaar,» aldus Thomassen.
BR>Dat maximum van punten trachten ook VTI Hasselt en Lafelt in eerste divisie vast te houden. Raus en De Gaspari speelden zich bij VTI alvast in de kijker. Riemst staat voor een zware opdracht tegen ex-ereklassers Jo Praets en Bart Wuyts bij Breendonk. En Schuvoc, waar Rita Lavigne tot jeugdvoorzitster werd aangesteld, snakt naar zijn eerste zege bij Voach Mol. Schuvoc brengt met de herstelde Dave Joyce meer ervaring in stelling dan het compleet vernieuwde Molenbeersel.
Erik Verstraten (MVC): «Ik werk er keihard aan, opdat de jongens tussen vijf en tien acties tot een goed einde kunnen brengen. Wij zullen zeker in het eerste gedeelte van de competitie de tol van de jeugd betalen.»
Tweedeklasser Racing Genk mist Dré Drijkoningen. Hij werkt op KRC Genk en is niet vrij. Peter Van Schoenwinkel is op cursus bij Ford Engeland. Daardoor komt Luc Gieraerts in het midden en speelt Peter Van Zundert op de hoek. Tegenhanger E&Y Genk plaatst zijn jong enthousiast geheel tegenover Heidesmash Nijlen.
In derde A staat er met Hoeselt-Fit Ham een derby op het programma. Vooral Kortessem en Uikhoven verrasten aangenaam op de openingsspeeldag. Achel beproeft zijn geluk bij Blaasveld.

Vrouwen


In eerste naionale bij de vrouwen worden alle wedstrijden zondag gespeeld. Lummen oefende positief (3-1) tegen Leuven. Miet Vanheusden tekende voorlopig niet bij Tamera. De passing gebeurt via Tamara Vanbuel omdat Marijke Van Vugt (verpleegster) weekenddienst heeft. ABV Stokkem, winnaar in het openingsweekend, zag Nederlandse linkerpoot Edith Daniëls al ontplooien. Wordt Mevoc Bilzen het tweede Maaslandse slachtoffer ?
In tweede klasse zweeft DVH Hasselt op vleugeltjes en knokt Hechtel voor zijn eerste zege. In 2de A was Eisden met het kwartet Snijkers, Bleux, Jehoul en Vannetten vorige week de enige Limburgse winnaar. Aanvalster An Bleux stapt eerstdaags in het huwelijksbootje. United Tongeren en Hamont hebben het voordeel van een optreden voor het thuispubliek. Vooral Rotem moet zijn gemiste start goedmaken.