Minivoetbal: NOMB wordt VMF

Print
HASSELT - Ook in de NOMB (nationale onafhankelijke minivoetbalbond) start de competitie. Er komen zestien ploegen aan de aftrap. De provinciale kampioen MVC Zutendaal zal er alles aan doen om zijn titel te verlengen en ook Vitmar Opglabbeek, de bekerhouder, wil zich in het titeldebat mengen. MVC Berden Alken en Katzenze Alken. De middenmoters van vorig seizoen Rubens Genk, Kastanjeboys Houthalen, Racing Waterschei en Sint Joris Alken in de A-reeks, zullen hun joker inzetten.
BR>In reeks B zijn de drie laatsten van vorig seizoen ondergebracht samen met de vijf nieuwkomers. De Regitexboy's uit Houthalen, Ducktrick uit Hasselt en El Gringo's uit Alken (voorheen Scherp Ploegske) zullen zeker proberen de rode lantaarn aan iemand anders te laten.
Bij de nieuwkomers begroet NOMB-Limburg Meulenberg en de Standaard, twee ploegen uit de jongerenwerking in Houthalen. Amateurs uit Alken is een ploeg ontstaan uit de chirobeweging. Verder zijn er twee ploegen uit Zonhoven. MVC Olympia, speelt al jaren zaalvoetbal en wordt naar voren geschoven als de titelkandidaat in reeks B. De andere ploeg Interieurbouw Coenen is minder bekend.
Volgend seizoen zal de naam NOMB vervangen worden door VMF, wat staat voor Vlaamse Minivoetbal Federatie.