Goud voor Mehmet Uygun

Print
JICIN - Mehmet Uygun, Kim Boonen en Jessica Erkens hebben een medaille behaald op het internationaal tornooi voor juniores in Jicin. Uygun pakte goud, Boonen zilver en Erkens brons. Daarnaast was er goud voor Damiano Martinuzzi (-66kg) en brons voor Toril Garcia Miguel in dezelfde gewichtsklasse. Thomas Ceulemans pakte met een derde plaats in -81kg de vierde medaille voor de Belgische mannen. Bij de vrouwen was er een derde plek voor Katrien Verbeke (-48kg), een gouden plak voor Valerie Degrijse (-57) en brons voor Ingrid Jandrain (-78).
BR>De Limburgse judoka's deden het onder het oog van trainer Johan Laats en Laslo Paulusz - afgevaardigde van de judobond - dus er goed. Mehmet Uygun won zijn eerste kamp met ippon. In zijn tweede partij kwam Uygun op achterstand met yuko maar hij pakte zijn opponent daarna in een stevige houdgreep. De derde partij eindigde op beslissing van de scheidsrechters. In de kamp om een finaleplaats stond Uygun tegen een Spanjaard met wie hij altijd veel moeite heeft. Mehmet kwam op achterstand maar met een prachtworp scoorde hij ippon. De finale zelf was een defensieve partij met Uygun uiteindelijk als de verdiende winnaar.
Kim Boonen won haar eerste kamp op vijf seconden tijd. Haar tweede en derde wedstrijd won ze telkens met ippon. In de finale tracteerde haar Spaanse tegenstreefster haar op een schouderworp die ippon gaf.
De Lanakense Jessica Erkens (+78kg) schakelde in de eerste ronde een Poolse judoka uit. Tegen een Hongaarse kon Jessica een achterstand in een voorsprong ombuigen maar dan volgde een waza-ari gevolgd door een houdgreep voor haar opponente. In de herkansingen maakte Jessica er korte metten mee. Een heupworp met behulp van het been (harai goshi) leverde haar de bronzen plak op.