't Derp bekert verder

HASSELT - In de bekercompetitie kon Cartouche Genk maar nipt een gelijkspel afdwingen op het veld van Cosmos Spouwen. De Makkers uit Diepenbeek werden vernederd door 't Derp uit Schulen (3-15). Helven-Vanloffelt (0 op 6) en Peeters-Blocken eveneens (0 op 6) faalden over heel de lijn. Alleen Vandeweyher-Ackermans konden met 3 op 6 de eer redden. Vanstraelen-Myny (6 op 6), Peeters-Somers (5 op 6) en Indestege Polders (4 op 6) speelden een perfecte wedstrijd.
BR>In de heenronde voor de Schaal van Limburg had vierde provincialer Den Uitlaat de tweede provincialer 't Klaverke een 11-7-nederlaag toegediend. 't Klaverke kwalificeerde zich toch dankzij een 5-13-verwinning. Ook de Schilders uit Herselt kregen hadden daar uitzicht op in hun partij tegen de Okskickers uit Okselaar. Na vijf partijen stond er 8-2 op het scoreblad. Het waren Pauwels-Van de Schoot die met een 6-11-overwinning in hun wedstrijd het tij deden keren. Plu-Jourand volgden hun voorbeeld in set 7 en in partij nummer 8 haalden diezelfde Pauwels-Van de Schoot de kwalificatie binnen met een 4-11-overwinning op Janssens-Calders.
Het Tongerse Esperanza was een maatje te groot voor de thuisclub uit Moelingen. Alleen Janssen-Huijnen konden de eer redden.