Van snooker naar pool POOLBILJART

Print
SINT-TRUIDEN - Snookerclub Belfort legde er in het tussenseizoen het bijltje bij neer. De club had zich vorig jaar al uit competitie teruggetrokken, nadat Danny Lathouwers voor en jaar geschorst werd na een dispuut met de snookerbond. Rohnny Cleynen, ook al een voormalig Limburgs kampioen, zat meteen zonder ploeg. Hij maakte de overstap naar en andere Truiense club, New Halma, maar richt zijn pijlen voorlopig op een andere sport: poolbiljart. Met enkele snookervrienden start hij meteen in de hoogste afdeling.
BR>Ook in het poolen wil Cleynen bij de top in Limburg horen.
«Vroeger hebben we al eens in het Brabants Verbond gespeeld en daar liep het vlot,» aldus Rohnny Cleynen. «Er was nu een plaatsje vrij in de hoogste afdeling. Onze ploeg - Eric Fransis, Pascal Budo, Stefan Lein en ikzelf - schreef zich in voor de testwedstrijden, want er waren uiteraard nog meerdere kandidaten. We kwamen als winnaar uit de bus. Over onze kansen om mee te dingen voor het kampioenschap, spreek ik mij niet uit. Maar Pascal Budo, die vorig jaar met New Halma aantrad, wist ons te vertellen dat we een degelijke kans maken. Nu we zullen wel zien. Het voornaamste is dat we opnieuw plezier beleven in onze hobby.»
«Ik heb het snooker nog niet helemaal uit mijn hoofd gezet. Daarom schreef ik mij in als gewoon lid bij snookerclub New Halma. Als ik eens zin heb om een tornooi te betwisten, doe ik het. Maar weer volop beginnen trainen, neen, dat heb ik er niet meer voor over. De beslissingen van de Limburgse snookerbond hebben me immers diep getroffen.»
Insiders uit kringen van poolbiljart zijn het inmiddels al roerend eens: Belfort wordt dé te kloppen ploeg in de competitie die deze week van start gaat.