België weer wereldkampioen

STOCKERAU -

België heeft weer een wereldtitel in de africhtingssport voor Gebruikshonden. Niet in het individueel klassement, wel in de

Coupe des Nations

. De Belgen haalden het met amper één puntje verschil op de Zwitsers. De Belgische ploeg bestond uit Geert Verlinden (Mechelaar - Utamaron des deux Potois), Marc Willems (Mechelaar - Sagor van Joe Farm), Mario Verslype (Mechelaar - Stoned van de Duvetorre), Ismael de Vos (Rottweiler - Tyson van het Pulderbos), André Vos (Mechelaar - Sanka van de Berlexhoeve) en de reserven Benny Janssen (Mechelaar - Ku Kays Ta Ko) en Karel Dekkers (Mechelaar - Romme).

Ern. B.

BR>De individuele titel ging naar de Oostenrijker Christian Hinteregger. Met de Mechelse Herdershond Nelson du Colombophile spijkerde hij 96/94/97/287 op het bord. Als tweede eindigde de Tsjech Kubant Stanislav met zijn Duitse Herder Arno od Vlasimske Brany, als derde de Spanjaard Perez met zijn Mechelaar Rany.

Zei de Belgische coach Alfons Van den Bosch na afloop: «We zijn fier op deze wereldtitel. Hij doet zeker zoveel deugd als die van het individueel klassement. Het is een onvergeetlijk moment voor de Belgische hondensport.»

Ook de prestatie van de Japanse Belg en dubbel wereldkampioen Haruo Massuda met zijn Kempense hond Qinto van Haus Nuyens mocht er zijn. Samen met zijn trainer Roger Snollaerts leverde hij onder meer het beste verdedigingswerk van het tornooi af (98/100), waarop hij minutenlang op applaus getracteerd werd door de 11.000 aanwezige toeschouwers.