Koen Schockaert

Print

«Geef mij Verheyen maar»

BR>
HAIFA - Koen Schockaert stond opnieuw niet aan de aftrap gisteravond in Haïfa. Een verrassing is dat al lang niet meer. Sinds de talentvolle spits ruim een jaar geleden Lokeren ruilde voor Club Brugge, heeft hij nog nooit op een basisplaats moeten rekenen. «Mentaal is dat zwaar, ja,» geeft hij ruiterlijk toe. «Maar ik ben er de man niet naar om daar veel heisa over te maken. Een ramp is dat ook niet. Ik ben nog maar éénentwintig, heb nog tijd genoeg om me te bewijzen bij Club. Bovendien wist ik op het moment dat ik Lokeren verliet dat de concurrentie in Brugge groot is. Neem nu Jochen Janssen. Andere spitsen zouden misschien verveeld zijn met zijn komst, zouden dit beschouwen als een gebrek aan vertrouwen. Ik niet. Dit hoort erbij als je bij een topclub speelt. Trouwens, Jochen ervaart dit momenteel ook, niet waar? Hij zit toch ook op de bank.»
Toch hoopt Schockaert stilletjes op iets meer speelgelegenheid. «Zeker nu ik merk dat ik beter en beter in vorm geraak. Op fysiek vlak heb ik zelden sterker gestaan. Ik heb ook het gevoel dat de technische staf meer vertrouwen in mij heeft dan vorig jaar. Met Gerets had ik veel minder contact dan met Verheyen. Gerets hield zich vooral bezig met zijn basiself. Wie naast de ploeg viel, liet hij aan zijn lot over. Daar had ik het moeilijk mee. Nee, dan zit ik veel liever op de bank onder René Verheyen. Ook al komt hij nogal stroef en zwijgzaam over, voor hem is iedereen gelijk voor de wet. Ook wie niet speelt, mag op zijn aandacht rekenen.»
Of hij niettemin ooit overwogen heeft om bij Club te vertrekken? «Ach, ik wacht gewoon op mijn kans. Pas als ik voor mezelf bewezen heb dat ik een basisplaats bij Club echt wel waard ben en ik zit dan nog op de bank, zal ik daar misschien anders over denken. Nu is het nog te vroeg.»