Rode Duivels opnieuw bespreekbaar voor Nilis

Print
HASSELT - Na de Champions League-wedstrijd Bayern München-PSV van woensdagavond, liet Luc Nilis voor de TV1-camera's weten dat hij een terugkeer naar de nationale ploeg niet uitsluit. «De bondscoach heeft gevraagd om een gesprek te hebben met mij,» aldus Nilis. «Het zou hoogmoedig zijn om daar niet op in te gaan. Of ik opnieuw Rode Duivel word, hangt af van het resultaat van de babbel met Waseige.»
BR>Luc Nilis zorgde voor de assist van het enige Nederlandse doelpunt in de wedstrijd die verloren werd met 2-1. «Of de nationale ploeg deze Nilis goed kan gebruiken? Ach, je probeert het team altijd naar een hoger niveau te tillen. En bij PSV lukt dat aardig op dit moment. Wat de nationale ploeg betreft, zien we wel.»
Luc Nilis landde gisterenmidag in Eindhoven, ging wat uitlopen op de Herdgang en trok daarna met doelman Waterreus naar een aanpalend golfterrein. Zijn zaakwaarnemer Dieudonnée Vanlee, die Nilis vergezelde naar München, gaat er echter van uit dat het standpunt van de Zonhovenaar over de nationale ploeg niet is veranderd. «Luc zal uit beleefdheid met Robert Waseige praten als hij een telefoontje krijgt. Hij kent Waseige nog van uit zijn Winterslag-periode. Maar ik ken Luc, voor hem is één keer 'neen' altijd 'neen'. Ik vrees dat de Rode Duivels voor hem een afgesloten hoofdstuk zijn.»

Selecteerbaar


De verklaringen van Nilis veroorzaakten gisteren een kleine storm in het bondsgebouw waar Robert Waseige zowat de hele pers over zich heen kreeg. «Kijk, er hebben de jongste jaren zes spelers afgehaakt bij de Rode Duivels: Philippe Albert, Enzo Scifo, Eric Van Meir, Gerd Claessens, Gilles De Bilde en Luc Nilis. Ik heb die jongens hun coördinaten opgevraagd en zal het ten gepaste tijde eens bellen. Maar maak daar nu niet van dat ik Nilis absoluut terug in de ploeg wil. De voorwaarden op een selectie voor de Rode Duivels zijn: titularis zijn, internationaal niveau halen en van goede wil zijn. Als die jongens aan al die voorwaarden voldoen, zijn ze weer selecteerbaar. Dat is wat anders dan geselecteerd
Albert en Van Meir hebben reeds aangegeven dat een terugkeer uitgesloten is. De andere verloren zonen zullen er voor de volgende interland op 9 oktober tegen Engeland nog niet bij zijn. «Die jongens hebben zichzelf buitenspel gezet. Daarom ga ik me niet overhaasten en neem ik rustig mijn tijd,» zegt Waseige.