Van De Wouwer begrijpt het niet

Print
Kurt Van De Wouwer verloor gisteren anderhalve minuut op de betere klimmers en dat vond hij veel te veel. «Ik heb inderdaad nog altijd die problemen met mijn rug, maar die leggen niet alles uit. Zoveel last had ik er trouwens niet meer van. Feit is wel dat ik constant het gevoel heb dat mijn positie op de fiets niet meer de juiste is. De hele dag dacht ik op een verkeerde fiets te zitten.»
BR>
Eerste zege van Nardello
De ritzege van de 28-jarige Daniele Nardello was zijn eerste zege dit seizoen. «Maar nu is hij gelanceerd,» zegt Patrick Lefevere. «Het werk ook tijd, want Daniele zat al maanden te nerveus op zijn fiets. Vandaar te veel ondoordachte demarrages, zoals ook weer vandaag in de finale. Ik ben hem daarom onmiddellijk gaan afremmen. De wind blaast vanachter. Zorg dat je voor de laatste bocht op kop zit en niemand spurt je nog voorbij, had ik hem gezegd en zo gebeurde. Hij kon niet verliezen.»

Armstrong opnieuw alles op Tour
Lance Armstrong is met zijn sportdirecteur Johan Bruyneel overeengekomen dat hij volgend seizoen de klassiekers weer laat schieten om opnieuw 100% naar de Tour toe te leven. «Vorig jaar heb ik uren op hem moeten inpraten om hem op mijn kar te krijgen, nu zei hij het zelf. Geen klassiekers bijgevolg. Het seizoen van de Tourwinnaar begint met één van de ritten van de Ronde van Mallorca,» meldt Bruyneel.

Escartin vandaag uit ziekenhuis
Fernando Escartin bevindt zich na zijn zware val in de etappe naar de Angliru nog altijd in het ziekenhuis van Zaragoza. De dokter brachten dinsdag een ijzeren plaat in om de breuk in de linkerarm te helpen herstellen. Het gaat al behoorlijk met de nummer drie uit de Ronde van Frankrijk. Vandaag mag hij al naar huis.