Gunstige loting voor de Belgen voor eerste ronde US Open

Print
De Belgen hebben het getroffen bij de loting voor de eerste ronde van de US Open, het vierde en laatste Grand Slam-toernooi van het seizoen dat maandag van start gaat. Enkel Olivier Rochus (ATP 99) krijgt een reekshoofd tegenover zich: de als 27ste geplaatste Kroaat Mario Ancic, het nummer 29 van de wereld. De twee speelden nog nooit tegen elkaar.
Xavier Malisse (ATP 42) start het toernooi tegen Karol Kucera (ATP 117). De Slovaak is geen onbekende voor Malisse. Op de Australian Open van dit jaar verloor Malisse nog in drie sets van Kucera: 6-2, 6-3 en 6-4. In de twee vorige ontmoetingen was Malisse wel te sterk voor Kucera.

Gilles Elseneer (ATP 107) mag het in zijn eerste ronde dan weer opnemen tegen de Fransman Michael Llodra (ATP 56). De twee speelden al één keer tegen elkaar, in 2001 op het Challenger-toernooi van Heilbronn. Llodra won toen in twee sets. Bij winst wacht hem in de volgende meer dan waarschijnlijk een duel met de als 11e geplaatste Duitser Rainer Schuettler.

Bij de vrouwen starten zowel Justine Henin-Hardenne (WTA 1) als Els Callens (WTA 107) tegen een kwalificatiespeelster. De als eerste geplaatste Henin-Hardenne krijgt in de tweede ronde nog een kwalificatiespeelster tegenover zich. Voor Callens oogt de tweede ronde een stuk minder aantrekkelijk. De kans is groot dat ze het daarin mag opnemen tegen de als 10e geplaatste Russin Vera Zvonareva.