Romance Graf-Agassi bevestigd

TENNIS
BR>De romance tussen de Duitse tennisvedette Steffi Graf en US-Open-winnaar Andre Agassi is gisteren door het Duitse persbureau DPA bevestigd op basis van een «zekere» bron. Graf verklaarde woensdag in Die Zeit dat haar langdurige relatie met de Duitse autopiloot Michael Bartels is gestrand. De Duitse media speculeren druk over haar nieuwe Amerikaanse liefde Agassi, maar Graf zelf doet er het zwijgen toe. «Ja, grote liefde», kopte Bild donderdag, met een hartje rond de foto's van de twee tennissterren. De boulevardkrant citeerde verder de vader van Bartels. Aan zijn zoon zou Steffi Graf bekend hebben dat ze nu met Andre Agassi is.

Rheinland-Pfaltz: Wauters blijft leider
Nicki Sörensen heeft de vierde etappe van de Ronde van Rheinland-Pfaltz op zijn naam gebracht. Marc Wauters behield de leiderstrui. De Raborenner heeft nog altijd zeven seconden voorsprong op ploeggenoot Erik Dekker. Met Jurgen Van Roosbroeck (14e) en Kurt Van Lancker (46e) eindigde Marc Wauters (23e) in het peloton op 5'36" van de winnaar.
Uitslag: 1. Nicki Sörensen (Den/Chicky World) 193 km in 5u20'; 2. Peter Rogers (Aus) op 1'13"; 3. Stephan Schreck (Dui); 4. Eduard Gritsoun (Rus) op 5'36"; 5. Thomas Liese (Dui); 6. Svein Holestol (Noo); 7. Michael Skelde (Den); 8. Arno Kaspert (Oos); 9. Daniel Becke (Dui); 10. Micha van der Wolff (Ned); ...de Belgen: 14. Jurgen Van Roosbroeck; 23. Marc Wauters; 46. Kurt Van Lancker.
Stand: 1. Marc Wauters 16u31'35"; 2. Eric Dekker (Ned) op 7"; 3. Artur Babaitsev (Oez) 54"; 4. Jürgen van Roosbroeck 1'54"; 5. Torsten Schmidt ((Dui) 2'56"; 6. Anton Chantyr (Rus) 3'22"; 7. Michael Schlickau (Dui) 3'45"; 8. Jens Zemke (Dui) 3'45"; 9. Jörn Reuss (Dui) 3'46"; 10. Olivier Penny (Ned) 3'58".

VOLLEYBAL
Algemeen forfait Vocam Gooik
Het KBVBV meldt dat Vocam Gooik voor het seizoen 1999-2000 algemeen forfait geeft in Ere-afdeling dames.

Federatie gaat toezien op beheer clubs
Op de persbabbel bij de aanvang van het nieuwe volleybalseizoen meldde voorzitter Philip Berben de oprichting van een commissie die, na akkoord met de clubs, de boekhouding zal nakijken. Zo werden de jongste dagen reeds enkele clubs uitgenodigd die hun contracten met spelers, sponsors en hun budget bekend hebben gemaakt bij het verbond. Na deze eerste verkenningsronde zal in december of januari een tweede controle plaats hebben. Op het einde van het seizoen volgt dan de afsluitingscontrole. Dan zullen de clubs moeten bewijzen dat ze voldaan hebben aan alle aspecten en vooral het naleven van de overeenkomsten met de spelers. Degene die niet voldoen worden naar de lagere reeksen verwezen.

BASKETBAL
Belgen sterk in Korac-beker
De drie Belgische clubs die woensdagavond aantraden in de voorronde om de Korac-beker hebben in hun heenwedstrijd op verplaatsing een goede uitgangspositie verworven.
Bergen won bij het Portugese Queluz met 79-89. Brother Gent zegevierde bij de Oberwart Gunners in Oostenrijk met 58-66. Oostende had weinig last van het Luxemburgse Ettelbruck: 63-99. Volgende week staan de terugwedstrijden op het programma.

Namen wint in Ronchetti-beker
In de heenwedstrijden in de voorronde om de Ronchetti-beker versloeg Namen het Nederlandse Den Helder met 51-61. Mosa Jambes, de tweede Belgische vertegenwoordiger, moest in eigen huis het onderspit delven tegen het Portugese Povoa de Varzim met 52-61.

TAFELTENNIS
Griekenland-België in Seraing
In akkoord met Griekenland werd besloten de wedstrijd Griekenland-België uit de Europese Superliga, die op 8 september omwille van de aardbeving in Athene werd afgelast, in Seraing te organiseren op 30 september.