«Ik kan niet zingen»

Print
BRUSSEL - Hij heeft vorig seizoen acht keer meegedaan, kan absoluut niet zingen, maar heeft als profvoetballer bij RSC Anderlecht af en toe nood aan een uitlaatklep: Mike Verstraeten, voorstopper bij paars-wit, zit vanavond opnieuw in het 'Swingpaleis'. «Op professioneel vlak is voetballer Mike een heel serieuze jongen. Tussen vrienden en kennissen ben ik de gezellige Mike, die zich graag amuseert. Deelnemen aan het 'Swingpaleis' betekent voor mij ontspannen. Het vergt weinig voorbereiding, ik moet niet nadenken en kan me gewoon laten gaan.»
BR>
Mike Verstraeten moet het vanavond samen met Raf van Brussel, Sergio, Gene en Luc Steeno afleggen tegen Joyce De Troch, Sandy, Phaedra Hoste, Ann van Milk Inc en Zohra. Moeten wij u nog inlichten over de macho-praat, de opschepperij en pesterijen waarmee die heren straks zullen uitpakken?
«Je kunt het 'Swingpaleis' vergelijken met de voetbalwedstrijd Nederland-België of een man/vrouw-oorlog,» zegt de grappige Mike. «Tja, je weet hoe dat gaat hé. Vrouwen zijn geëmancipeerd, willen evenveel rechten hebben, willen niet onderdoen, denken dat ze psychologisch sterker staan. Wij mannen, pakken dan uit met onze verbale kracht. Het publiek vindt dit leuk. Zij leven allemaal met ons mee. Pesten en plagen is inherent aan het 'Swingpaleis'.»
De profvoetballer in eerste nationale heeft vorig seizoen acht keer in het muzikale circus van ceremoniemeester Felice gestaan. «Dit jaar zijn al enkele nieuwe afleveringen met mij ingeblikt, maar het is nu iets moeilijker om tijd vrij te maken voor het 'Swingpaleis' aangezien we Europees spelen met Anderlecht. Mijn voetballeven komt op de eerste plaats. Ik mag dan als een fuifbeest beschouwd worden, maar als ik zaterdag moet spelen, dan zul je mij op een vrijdagavond nooit in een café tegenkomen. Daar kan ik makkelijk een lijn in trekken. Beroepsmatig is er geen plaats meer voor een uitgaansleven. Deelnemen aan het 'Swingpaleis' vormt dan een ideale uitlaatklep. Het is ontspannen. Tijdens de opnames hoef ik mezelf niet te forceren. Wat ik in de studio doe, komt echt uit mijn buik.»

Get Ready!


«Ik kan eigenlijk niet zingen,» schaterlacht Mike wanneer we hem aanspreken over zijn zangtalent. «Zo heb ik met Luc Steeno ooit het lied 'Marjolijn' van Get Ready! moeten zingen. Een lied dat totaal niet bij mijn imago past. Het was rampzalig. Toch doe ik het, om de lol.» Mike is er wél van overtuigd dat ie zijn plan kan trekken in bepaalde muziekgenres. «In het iets zwaardere genre van o.a. Beastie Boys, Metallica, Red Hot Chili Peppers en Depeche Mode, muziek waar ik van hou. Dan kun je een zware stem gebruiken en mag je al eens schreeuwen. Als je dan nog met twee of drie man op de dansvloer staat, dan hoor je niet eens hoeveel fouten je maakt (lacht). Maar ik doe graag mee, of ik nu kan zingen of niet. Het 'Swingpaleis' is een amusementsprogramma. Zangtalent telt voor mij niet. Ik moet mezelf daar niet gaan promoten hé! Ik moet de kijkers niet warm maken voor een tournee of concert.»

Sandwich


Geen haar op Verstraetens hoofd dat eraan denkt na zijn voetbalcarrière een single te gaan opnemen. «Dat is niet voor mij weggelegd (lacht). Pas op, ik zou het tof vinden om aan een aantal tv-programma's mee te werken, ook al moet ik daarin zingen, maar in eerste instantie zal ik iets proberen in het vak waar ik goed in ben: als manager of trainer van een voetbalploeg. Daarin maak ik het meeste kans op slagen.»
Mike zit vanavond gesandwicht tussen Gene en Luc Steeno, best wel twee brave venten. Opperfuifbeest Sergio zit ietsje verderop, nota bene een goede vriend van de verdediger. «We zijn inderdaad goede maten geworden. Sergio is een open boek, rechtdoor, eerlijk, hij houdt niet van achterbakse praat. Aangezien ik een beetje hetzelfde karakter heb, trekken wij elkaar aan. We zullen ook nooit onder stoelen of banken steken dat we graag feesten.»

Danspasje


Wie Mike al ooit heeft zien feesten weet dat hij al meer dan eens op de tafel heeft gestaan tijdens opnames van het 'Swingpaleis'. «Dat klopt. Toch probeer ik keer op keer iets anders te doen: een nieuw danspasje introduceren, een nieuwe beweging doen, iemand uit het publiek halen. Dat zijn ludieke dingen die het allemaal extra leuk maken. Of ik die danspasjes instudeer? Neen, (krijgt haast de slappe lach), daar is geen tijd voor. Alles is à l'improviste, want juist dát wordt geapprecieerd. Ik hoef niet te repeteren of acteren. Iedereen die mij kent, weet dat de échte Mike daar in de studio zit.»
Tot slot willen we weten dat wat de andere Anderlechtspelers van Mikes zangprestaties vinden? «Daar wordt al eens over gebabbeld in de kleedkamers, want zowat iedereen kijkt naar het 'Swingpaleis'. Ik krijg meestal positieve reacties. Natuurlijk wordt er gelachen. 'Mike, dat gij kunt zingen, wist ik niet' of 'Het is beter dat je stopt met zingen', krijg ik vaak te horen.» Hebben ze ook al achter de BH-maat van Joyce De Troch gevist of het gsm-nummer van Phaedra Hoste gevraagd? «Je weet hoe dat gaat in het voetbalwereldje. Collega's praten over het schoon figuur van mijn tegenspeelsters. Ik antwoord dan met iets grappigs, dan zijn ze weer content. Praten over schone vrouwen is inherent aan het voetbalwereldje. Maar neen, telefoonnummers heb ik nog niet moeten doorspelen. Gelukkig maar.»
'Swingpaleis', TV1, 20.25 uur