• Gomis-soap blijft duren -

Print
LOMMEL
BR>Normaal gezien zou Louis Gomis intussen alweer twee trainingen afgewerkt hebben bij Lommel. Maar dinsdagavond meldde hij zijn club dat hij de nachtvlucht (aankomst woensdagochtend om vijf uur in Zaventem) niet kon nemen en dat hij pas om middernacht weer in België zou landen. Zou, want de door zijn club gestuurde taxi keerde 's nachts zonder passagier terug naar Lommel. Gaston Peeters (gisteravond): «En sindsdien zijn we weer zonder nieuws van Louis. Ik verdenk hem absoluut niet van slechte bedoelingen, maar ik weet het nu ook niet meer.»
Gomis dan maar met de boot laten overkomen, misschien?
• Grant en van Kessel -
Kim Grant (adductoren) en Eric van Kessel (kuit) waren aanwezig op training, maar blijven twijfelachtig voor het weekend. Michel Noben (enkel) kan niet spelen.
RACING GENK
• Wilfried Delbroek naar huis -
Na een slapeloze nacht (de pijnstillers van de operatie bleken uitgewerkt te zijn) werd Wilfried Delbroek uit het ziekenhuis van Pellenberg ontslagen. Gisteren deed hij reeds passieve pendeloefeningen met het geopereerde linkerbeen. Vandaag wordt de Opoeterenaar op de club verwacht om een uitgebreider revalidatieprogramma te bespreken.
• Vanderhallen: Ierland -
De Genkse belofte Kenny Vanderhallen werd geselecteerd voor een dubbel vriendschappelijk treffen met de -16-jarigen in Ierland.
• Caje-cup: zege -
De Genkse beloftenploeg won met 3-4 op Standard. Alex Di Gregorio en Davide D'Angelo scoorden beiden tweemaal.
• Branko Strupar: hersteld -
Branko Strupar kon gisteren voor het eerst terug voluit gaan op training. Zijn rugkwetsuur lijkt daarmee voltooid verleden tijd te zijn.
SINT-TRUIDEN
• Verjans out tot winterstop -
Gunther Verjans kreeg gisteren de uitslag van het scanneronderzoek van dinsdag. Dokter Bellemans was formeel. De peesontsteking aan de rechterkant aan de rechterknie was verergerd. Een shocktherapie was een twijfelachtig alternatief. Dr. Bellemans raadde een operatie aan met een artroscopie, waarbij de knieholte volledig gezuiverd wordt. Deze operatie gebeurt op dinsdag 21 september. De revalidatie bedraagt 3 maanden, zodat de heenronde er meteen op zit voor Gunther Verjans.
VOETBAL
Lambert Peeters test in Uerdingen
Nadat Peter Maes en Benny Lunenburg onlangs in extremis een transfer naar het Duitse Uerdingen zagen afketsen, is daar deze week met Lambert Peeters toch weer een derde Belg op proef. De 31-jarige middenvelder, die vorig seizoen nog voor Wezel Sport uitkwam, staat zeker niet weigerachtig tegenover een Duits avontuur. En daar zullen de verhalen van broer Jacky, die voor Arminia Bielefeld speelt, wel niet vreemd aan zijn.

De Sousa zaterdag al speelgerechtigd
Zefilho De Sousa (foto) trainde de voorbije dagen voluit bij Geel en is zaterdag al speelgerechtigd. Het wordt afwachten of Paul Put zijn aanwinst al dan niet meeneemt naar Germinal Beerschot. Bruno Versavel speelt zeker niet. Dat geldt ook voor de geschorste Bjorn Smits. Geel verschuift zijn eerstvolgende thuiswedstrijd tegen Charleroi van zaterdag 25 september naar zondagnamiddag (15 uur).
Wallwork kent vandaag nieuwe straf
Vandaag vernemen Ronnie Wallwork en Danny Higginbotham (allebei ex-Antwerp) van het Beroepscomité van de Belgische voetbalbond hoe lang zij niet meer mogen voetballen. De kans dat het Beroepscomité de levenslange schorsing van Wallwork bevestigt, is zo goed als nihil. Niet alleen deed het bondsparket bij de vorige zitting een oproep om Wallwork niet voor het leven te straffen, vooral de uitspraak van de rechter zal indruk hebben gemaakt op de bond. Die maakte twee weken geleden brandhout van het vonnis van het Sportcomité, dat het wangedrag van de Engelsen na Antwerp - La Louvière ongemeen streng bestrafte.

Stockholm tekent beroep aan
De Zweedse landskampioen AIK Stockholm heeft donderdag protest aangetekend tegen de 1-2-nederlaag dinsdag tegen Barcelona in een groepswedstrijd van de Champions League. De UEFA bevestigde dat het vrijdag de zaak zal behandelen. Volgens de Zweedse club was de gelijkmaker van Barcelona-speler Abelardo in de 87' niet reglementair. De Franse scheidsrechter Alain Sars zou te vroeg de toestemming gegeven hebben voor het nemen van de hoekschop, die leidde tot het doelpunt. Net voor het nemen van de hoekschop wisselde Stockholm twee spelers, maar die zouden volgens de Zweden geen tijd gehad hebben om het veld op te lopen. Even later, in blessuretijd, besliste Xavi de wedstrijd voor Barcelona (1-2).

Dronken scheidsrechter naar huis
Niet een Russisch kwartet maar wel een Roemeens viertal leidde gisteren de wedstrijd tussen Haïfa en Club Brugge. Aanleiding van deze plotse wijziging was het gedrag van scheidsrechter Khoussainov bij zijn aankomst in Israël. De man zou dronken van het vliegtuig zijn gestapt en reeds in de luchthaven een jongedame hebben lastig gevallen. Pikant detail: de juffrouw in kwestie bleek een agente. Toch werd de man aanvankelijk niet gearresteerd. Maar toen hij nadien ook nog eens in een restaurant in Tel Aviv overging tot handtastelijkheden, was de maat vol. Khoussainov werd de wedstrijd ontnomen en inderhaast werd een Roemeense arbiter opgetrommeld. Toen de Rus gisterenochtend ontwaakte en het nieuws vernam, zei hij zich niets van zijn wangedrag te herinneren. «Ik was te dronken», klonk het.

KV MECHELEN

Ex-voorzitter geeft fraude toe

Willy Dussart (56) blijft in de cel. De topman van de autoholding VAMA geeft toe dat de voorbije vier jaren op zijn bevel op grote schaal de kilometertellers van tweedehandsvoertuigen zijn vervalst. Daardoor betaalden vele honderden klanten soms tot 200.000 frank te veel voor hun wagen.
De carrousel die Willy Dussart aan het draaien hield, leverde hem tientallen miljoenen extra winst op. Auto's die hij van een met zijn VAMA-holding verbonden leasingmaatschappij opkocht, kregen een verjongingsbehandeling in een van de garages van Van Steen of Mato in Mechelen vooraleer ze te koop werden aangeboden.
Het bedrog kwam aan het licht toen enkele weken geleden de koper van zo'n tweedehandsvoertuig vaststelde dat het onderhoudsboekje in de auto een onderhoudsbeurt vermeldde op een kilometerstand die de teller in het voertuig nog lang niet had bereikt.
Willy Dussart die niet alleen ruime bekendheid geniet als president van VAMA maar ook als ex-voorzitter van KV Mechelen en als beheerder van de regionale televisiezender RTV, zit nog minstens tot volgende dinsdag in de Mechelse gevangenis. Dan verschijnt hij voor de raadkamer die over zijn eventuele verdere aanhouding moet beslissen.
In een mededeling neemt Daimler Chrysler Belgium-Luxemburg afstand van de bedrijfsleiding van de autobedrijven die deel uitmaken van de in opspraak gekomen VAMA-holding.