Glasgow Rangers strandt in laatste voorronde Champions League

Print
Het Schotse Glasgow Rangers heeft zich woensdag niet kunnen plaatsen voor de eerste ronde van de Champions League voetbal. De Schotten speelden in de terugwedstrijd van de derde en laatste voorronde voor eigen publiek 1-1 gelijk tegen CSKA Moskou, dat de heenwedstrijd had gewonnen met 1-0.
Voor de Glasgow Rangers is de uitschakeling een zware opdoffer. De club die een schuldenberg heeft van 60 miljoen euro, grijpt door het missen van het kampioenenbal naast enkele broodnodige miljoenen.

De andere grote namen die in actie kwamen, kenden minder problemen met hun tegenstanders. Zowel Manchester United (3-0 tegen Dinamo Boekarest) als Real Madrid (3-1 tegen Wisla Krakau) en Juventus Turijn (1-4 tegen Djurgarden) plaatsten zich zonder problemen. Het Duitse Bayer Leverkusen verloor weliswaar met 2-1 van het Tsjechische Banik Ostrava, maar stootte toch door dankzij de 5-0 zege uit de heenwedstrijd.

De grote verrassing van de avond kwam van het Israëlische Maccabi Tel Aviv, dat net als in de heenwedstrijd te sterk was voor het Griekse PAOK Saloniki. Maccabi Tel Aviv is pas de tweede Israëlische club die zich weet te plaatsen voor het hoofdtoernooi van de Champions League. Twee jaar geleden was Maccabi Haifa de eerste club die daar in slaagde. De thuiswedstrijden toen, moesten omwille van de politieke situatie buiten de Israel afgewerkt worden.