Limburgs opleidingscentrum voor computerspecialisten

HASSELT - InTeach, een gloednieuw opleidingscentrum voor computerspecialisten, gaat volgende maand in Hasselt van start met een volledig cursusaanbod. Het bedrijf, dat voor 100 procent in handen is van NetVision, zal zich vooral richten op de vorming van computertechnici, netwerkbeheerders en webmasters. InTeach wil hen voorbereiden op wereldwijd gestandaardiseerde examens als A+, Netwerk+ en i-Net+. Gerenommeerde firma's als IBM of Compaq eisen immers dat hun specialisten deze certificaten kunnen voorleggen. Op deze manier hoopt InTeach in Limburg een cluster van computerkennis op gang te brengen.
BR>
«Wij hebben A+, Netwerk+ en i-Net+ ontwikkeld op uitdrukkelijke vraag van de IT-sector,» zegt John Venator, CEO van CompTIA, de overkoepelende organisatie van 7.500 Amerikaanse bedrijven uit de computerwereld. «Multinationals als Microsoft, Novell of Siemens hebben ook eigen cursussen en certificaten, maar die overlappen elkaar dikwijls. Daarom ontwierpen wij deze allesomvattende basistests, die wereldwijd als de standaard beschouwd worden. Zo'n 150 onafhankelijke instanties organiseren cursussen om specialisten klaar te stomen voor deze examens. Wie in de IT carrière wil maken, zal in zijn domein noodgedwongen over één van deze certificaten moeten beschikken. Het is een paspoort om overal ter wereld in de sector aan de slag te kunnen.»
De gloednieuwe Limburgse onderneming InTeach zal nu als eerste in België cursisten voorbereiden op deze examens. «We hebben hiervoor een volledig opleidingscentrum opgericht,» licht Theo Veyfeyken van InTeach toe. «Aan de Guffenslaan wordt de laatste hand gelegd aan 4 klaslokalen, een examencentrum en een technisch atelier voor praktijklessen. In oktober gaan we van start met de eerste cursussen, die uitsluitend door lesgevers uit de praktijkwereld zullen gedoceerd worden. Naast de voorbereidende opleidingen voor de A+, Netwerk+ en i-Net+ certificaten, organiseren we ook computerlessen in bijvoorbeeld Javascript of C++. In feite gaat het om alles wat geen gebruikerssoftware is.»

Warm water


InTeach maakt voor alle opleidingen gebruik van de boeken, cd-roms en Internettoepassingen van Wave Technologies. Dat is een onderneming van Amerikaanse origine, die voor bijna alle computerprogramma's op de markt handleidingen maakt. «Het grote verschil met ander lesmateriaal is dat het onze losstaat van de producenten,» vertelt Ken Kousky, CEO van Wave Technologies. «Het zijn stuk voor stuk handleidingen die altijd en overal kunnen gebruikt worden.» InTeach zal met het productengamma van Wave Technologies trouwens ook een winkel openen aan de Guffenslaan.
«We moeten het warm water niet opnieuw uitvinden,» zegt Theo Veyfeyken. «Waarom zouden we tijd en geld verliezen met de ontwikkeling van nieuwe cursussen als we nu al over het beste op de markt kunnen beschikken? Op het moment dat er een nieuwe 'release' uitkomt, heeft Wave al een aangepaste cursus klaar.»
InTeach mikt op zo'n 5.000 à 6.000 cursisten per jaar. Dat zullen zowel starters in het vak zijn als professionals die zich willen bijscholen,» vult manager Johan Dreesen aan. «Een belangrijk aspect zijn ook de 'colleges' die op maat gemaakt worden voor onze professionele partners en hun klanten, zoals NetVision en AnaXis/Technum. Ook met EDS en Progress voeren we onderhandelingen. Op die manier kunnen we een cluster van informaticakennis teweegbrengen in Limburg. Meer instroom van specialisten zal een hefboom betekenen voor de uitbouw van deze nieuwe technologieën. Dat is onze doelstelling.»