Didier Reynders (MR) stelt zich officieel kandidaat om partij te leiden

Print
Didier Reynders heeft zich donderdag officieel kandidaat gesteld voor het voorzitterschap van de MR. Hij benadrukte op een persconferentie ook dat hij niet verzaakt aan zijn taken binnen de federale regering. Reynders is zowel vice-premier als minister van Financiën.
De toekomstige leider van de Franstalige liberalen wil in team werken, maar beklemtoonde dat hij geen ploeg naar voren schuift. "Ik stel me alleen kandidaat. Ik stel me niet voor in een autobus. Ik ga nog geen taken verdelen wanneer er nog geen kandidaten zijn", verklaarde hij.

Algemeen wordt aangenomen dat de gewezen Waalse ministers Serge Kubla en Charles Michel een rol te spelen krijgen binnen de partij. Dat is echter nog niet officieel. Momenteel zijn alleen nog maar de fractieleiders bekend, luidde het donderdag.
Continuïteit, maar ook vernieuwing zullen de rode draad vormen van het voorzitterschap van Reynders. Hij wil naar eigen zeggen van de MR een beweging maken die zo groot, open, populair en vernieuwend mogelijk is.