VTM zoekt vanaf 29 augustus naar opvolger Peter "Idool 2003" Evrard

Print
Wie dacht dat de soms crue evaluatie door de vakjury van de deelnemers aan Idool 2003 Vlaams (zelfverklaard) zangtalent heeft afgeschrikt zich voor de editie 2004 in te schrijven, vergist zich.
Zowat 5.500 jonge deelnemers daagden op voor de audities van de populaire zangwedstrijd, waarvan de eerste aflevering op 29 augustus wordt uitgezonden op VTM. En het niveau van de laatste 30 ligt naar verluidt hoger dan dat van de laatste 50 van vorig jaar.

"Dit is het slechtste dat ik vandaag al in Hasselt gezien heb." Iedereen die vorig jaar ook maar een glimp van de eerste afleveringen van Idool heeft opgevangen, weet dat deze en andere ongezouten uitspraken van de jury - Jan Leyers, Bart Brusseleers, Jean Blaute en Nina De Man - over de act van kandidaten geen uitzonderingen waren.

Toch blijkt deze publieke vernedering - bij kijkcijfers die vaak de kaap van één miljoen overschreden - weinig indruk te maken, want voor Idool 2004 kwamen meer dan 9.000 inschrijvingen binnen. Niet iedereen kwam uiteindelijk opdagen en er zaten ook 'dubbels' tussen, maar toch waagden 5.500 Vlamingen tussen 16 en 28 jaar hun kans.
Daar zit het succes van Idool 2003 voor iets tussen en bovendien ziet men dat het programma een gevolg krijgt, verduidelijkte co-presentator Kris Wauters donderdag op de persvoorstelling. "Natalia (de verliezende finaliste van vorig jaar) bijvoorbeeld verdient nu haar boterham met haar zangcarrière."

Net als vorig jaar passeren in de eerste afleveringen de kandidaten tijdens de regionale audities de revue. Daarna wordt stelselmatig opgebouwd naar de live-uitzendingen. Aflevering negentien toont wie zich de opvolger mag noemen van Peter Evrard en zeker een contract bij platenfirma BMG in de wacht sleept.
De eerste afleveringen worden op vrijdag en zondag uitgezonden. Vanaf de live-uitzendingen, wanneer de kandidaten nog met tien overblijven, gaat het alleen nog om de zondagavond. Vorig jaar was dat nog vrijdagavond.