3 -

Print
Hapoël Haïfa
BR>Club Brugge
1

HAIFA - De tweede ronde van de UEFA-cup is voor Club Brugge nog ver weg. In het warme Israël werd de competitieleider door een wel heel opportunistisch Haïfa met droge 3-1 cijfers ingeblikt. Een bittere pil voor blauw-zwart dat over twee weken een kleine stunt nodig heeft, wil het zijn Europees avontuur voortzetten.
In tegenstelling tot wat de cijfers laten vermoeden, werd Club nochtans verre van overspeeld door Israëliërs. In de tweede helft was Club zelfs doorlopend de betere ploeg. Haïfa toonde zich evenwel uitermate efficiënt, terwijl Club geen greintje meeval kende.
Een eerste opdoffer kreeg Club al na iets meer dan een kwartier. Haïfa, tot dan toe weinig overtuigend spelend, brak plots door op de linkerflank, Sivilia zette de bal voor en spits Tourgman dook voor Clement op en tikte de bal binnen: 1-0. Een sterk staaltje van opportunisme want in het openingskwartier hadden de Israëliërs net als Brugge weinig moois laten zien. Het was blauw-zwart - met Sandy Martens op de bank en Sven Vermant in een opvallend defensieve rol - dat in de openingsfase licht veldoverwicht afdwong. Op het kwartier kreeg Club zelfs een unieke kans om op voorsprong te komen. Een hoekschop van Englebert belandde op het hoofd van De Brul, publiekslieveling Rosso kon de bal nog net op de lijn wegwerken.

Ronaldo


Het had de wedstrijd een heel ander aanzien kunnen geven want na het eerste Israëlische doelpunt bloeide Haïfa open. De Israëliërs voetbalden plots met veel meer zelfvertrouwen en speelden Club bij wijlen helemaal weg. Vooral spelverdeler Rosso - door de luidruchtige Haïfa-aanhang graag de lokale Ronaldo genoemd - kreeg veel te veel ruimte. Geen wonder dat de vinnige Kroaat van Italiaanse afkomst ook in het tweede en het derde doelpunt meer dan een voet had. Net voorbij het half uur werd een scherp aangesneden voorzet van hem opnieuw door Tourgman voorbij Verlinden getrapt, vlak voor rust deed Sivilia hetzelfde. En wat deed Club Brugge? Heel weinig, enkel Jankauskas zag nog een schot naast gaan.
De tweede helft bood beterschap. Club-trainer René Verheyen bracht Sandy Martens in voor Deflandre en blauw-zwart ging naarstig op zoek naar die broodnodige tegentreffer. Club drong de Israëliërs nu op de eigen helft terug. Toch werden nauwelijks open kansen afgedwongen. Pas toen Jochen Janssen werd ingebracht voor Vermant viel dat levensbelangrijke doelpunt. Janssen passte naar Verheyen die zag Jankauskas mooi vrijstaan voor doel: de Litouwer had maar binnen te tikken.
Wat restte was een half uur countervoetbal van Haïfa. Club wilde de aansluitingstreffer maar wat graag maar miste de nodige creativiteit. Een kopbal van De Brul was één van de weinige mogelijkheden die Club nog kon afdwingen.

Scheidsrechter: Zotta (Roe).
Toeschouwers: 5.000.
HAPOEL HAIFA: Awat, Talker, Halfon, Shellah, Amsalem, Zitoni, Attar (75' Azulay), Milenko, Rosso, Tourgman (78' Ben Margit) , Sivilia (58' Nissim).
CLUB BRUGGE: Verlinden, Deflandre (45' Martens), Lesnjak, Lembi, De Brul, Borkelmans, Clement, Vermant (62' Janssen), Englebert, Verheyen, Jankauskas (89' Schockaert).
Doelpunten: 19' Tourgman 1-0, 33' Tourgman 2-0, 45' Sivilia 3-0, 67' Jankauskas 3-1.
Gele kaarten: Deflandre (fout), Martens (fout), Attar (spelbederf), Rosso (fout).