Gestolen U2-opnamen (voorlopig) niet op het internet

Print
"Vertigo" is waarschijnlijk de titel van de eerste single uit de nieuwe U2-CD (naam voorlopig onbekend) die op 22 november wordt uitgebracht. Tot nu toe is de vrees dat verdwenen en onafgewerkte opnamen vóór de release van het nieuwe album op het internet zouden terechtkomen ongegrond gebleken.
Vier jaar na "All that you can't leave behind" brengt de Ierse rockgroep eind dit jaar een nieuwe CD uit waarnaar de muziekwereld reikhalzend uitkijkt.
Half juli maakte de groep echter op haar website bekend dat een CD met opnamen tijdens een fotosessie in Frankrijk verloren raakte. De grote vrees was dat ze op het internet terecht zouden komen nog vóór het album officieel wordt uitgebracht.

Maar zowat anderhalve maand later is dat voorzover bekend (nog) niet gebeurd. Noch in de pers noch op de officiële website van de groep of de talrijke fansites is er sprake van CD-opnamen die gelekt zijn op het internet. Daardoor rijst de vraag bij sommigen of een en ander geen reclamestunt is voor de nieuwe CD.
De releasedatum van de CD met stevige gitaarrock - die volgens ingewijden een moeilijke, maar interessante naam krijgt - is voorzien op 22 november. Op 24 september zou de eerste single op de radio worden vrijgegeven.