«Dit is geen goede uitslag»

Print
ANDERLECHT - Aimé Anthuenis was maar gematigd tevreden na de wedstrijd. «De 3-1 is onvoldoende», zei hij. «Zeker als je met negen tegen elf speelt. Ik vraag me af of het een goede zaak was dat de Slovenen twee rode kaarten kregen. Dan krijg je stapelvoetbal en zit alles voor de goal geblokkeerd. We probeerden nog met spel via de flanken en ik teerde op individuele acties van Stoica, maar de geruststellende vierde goal kwam er niet. Bij momenten speelden we nochtans heel goed.»
BR>Anthuenis is niet gerust in de kwalificatie. «Ik verwacht een zeer moeilijke match in Slovenië. Ik ben ervan overtuigd dat we hier niet het echte Ljubljana gezien hebben. Veel zal afhangen van de scheidsrechter. Ik heb het gevoel dat hij hier bij bepaalde beslissingen de twee rode kaarten heeft gecompenseerd. We hadden de kwalificatie hier moeten afdwingen.»
Opnieuw incasseerde Anderlecht een tegengoal. «Dat is iets dat een trainer niet graag ziet. Het was geen uitgespeelde kans en iedereen kent zijn opdracht. Wat er fout liep, bespreek ik met mijn spelers.»

Radzinski


Gelukkig was er nog Tomasz Radzinski gisterenavond. Waar zijn ploegmaats niet of nauwelijks in slaagden, lukte bij de Canadese spits wel: gaatjes boren in het Sloveense beton. «Met 3-1 mogen we zeker niet klagen», aldus Radzinski. «Maar een echt goede uitslag vind ik het toch niet. Als je ziet dat we een groot gedeelte van de tweede helft tegen slechts negen man speelden, had er in feite nog eentje bijgemoeten. Maar goed, we kunnen over veertien dagen toch met twee goals voorsprong naar Ljubljana. Ginds goed geconcentreerd blijven, een doelpuntje scoren en we zitten in de volgende ronde.»