Oplichter stapelt voor 41.000 euro onbetaalde hotelrekeningen op

Print
Een 31-jarige Amerikaan is donderdag in een gevangenis in Berlijn opgesloten, nadat hij voor 41.000 euro aan onbetaalde hotelrekeningen had verzameld. Hij logeerde in luxehotels in de Duitse hoofdstad en gaf zich uit voor een vertegenwoordiger van een Amerikaanse bank.
De oplichter wordt er ook van beschuldigd ongeveer 12.500 dollar te hebben gestolen met valse identiteitskaarten en kredietkaarten. De man zou voor gelijkaardige feiten ook gezocht worden in andere Europese landen, in de Verenigde Staten en in Singapore. Hij verbleef altijd in eersteklassehotels, maar betaalde nooit.

De Duitse politie gaf uitleg bij zijn werkwijze. Hij stuurde een e-mail naar het hotel om een kamer te reserveren, gebruik makend van een frauduleus kredietkaartnummer. Bij zijn aankomst zei hij dat hij bestolen was en dat hij wat 'zakgeld' nodig had om de eerste dagen door te komen.
De hotelmanagers gaven hem soms tot 1.000 euro cash. Blijkbaar waren ze onder de indruk van zijn beschaafde gedrag en dure kleren.
Bij zijn vertrek zette de Amerikaan een vrijgevige fooi op de rekening van de kredietkaart. Daarbij drukte hij het hotelpersoneel op het hart de fooi gelijk te verdelen onder elkaar. Het hotelpersoneel herinnerde zich dat de oplichter nooit een fooi in cash gaf, maar altijd verwees naar een grote beloning op het einde van zijn verblijf.

De Duitse politie zat hem zes maanden op de hielen alvorens ze de oplichter kon arresteren. De man, die nooit zijn middelbaar onderwijs afmaakte, zei toen de politie hem de handboeien aandeed: "Och, het was mooi zolang het duurde." Hij kan nu rekenen op tien jaar gratis logies, in de gevangenis.