«Te zwak in de eerste helft»

Print
HAIFA - Club-trainer Verheyen reageerde erg ontgoocheld na de wedstrijd. «De eerste helft stonden we nergens. De afstanden tussen de linies waren veel te groot, we speelden veel te ver van de tegenstrever. Dan krijg je problemen. Al was de 3-0 fel overdreven. Zo goed waren zij ook niet, alleen stonden ze wel af te werken aan honderd procent. De tweede helft was merkelijk beter. Of dit door het gebrek aan matchritme komt? Geen idee. Het zou alleszins niet mogen. Jammer dat we er niet meer in geslaagd zijn die tweede treffer te maken. De kansen waren er, maar in tegenstelling tot Haïfa kenden wij geen geluk.»
BR>Deflandre zocht de oorzaak van het Brugse falen achteraan. «We kenden onze plaats onvoldoende. Ze overspeelden ons op de flanken, een hele helft lang hebben we tevergeefs naar een afdoend antwoord gezocht. Ze kwamen op bepaalde momenten van overal. Zeer vervelend. Pas de tweede vijfenveertig minuten ging het beter.» Deflandre werd zelf tijdens de rust vervangen door Martens. «Een zuiver taktische beslissing neem ik aan. We stonden 3-0 achter en moesten nu eenmaal offensiever beginnen spelen. Martens past beter in die rol dan ik.»

De Brul


«Echt jammer van die gemiste kans op het kwartier», zei De Brul na de wedstrijd. «Ik kopte keihard naar doel, maar die Israëliër zette er nog net zijn voetje voor. Hadden we toen op voorsprong gekomen, dan hadden we een andere wedstrijd gezien. Nu incasseren we een paar ongelukkige doelpunten en moeten we nog alles op alles zetten om die ene tegengoal te maken.» Ook De Brul had gezien dat het Israëlische gevaar vooral vanop de flanken kwam. «Daar hebben we de wedstrijd verloren. Vooral omdat we maar geen positie konden kiezen. Moesten we de man opzoeken of juist naar binnen wijken? Die twijfel heeft ons de match gekost. Toch is alles nog niet verloren. In de tweede helft hebben we laten zien dat we hen de baas konden.»