René Verheyen: "Te zwak in de eerste helft"

Print
HAIFA - Club-trainer Verheyen reageerde erg ontgoocheld na de wedstrijd. "De eerste helft stonden we nergens. De afstanden tussen de linies waren veel te groot, we speelden veel te ver van de tegenstrever. Dan krijg je problemen. Al was de 3-0 fel overdreven. Zo goed waren zij ook niet, alleen stonden ze wel af te werken aan 100 procent. De tweede helft was merkelijk beter. Of dit door het gebrek aan matchritme komt? Geen idee. Het zou alleszins niet mogen. Jammer dat we er niet meer in geslaagd zijn die tweede treffer te maken. De kansen waren er, maar in tegenstelling tot Haïfa kenden wij geen geluk."
BR>HAIFA - Eric Deflandre zocht de oorzaak van het Brugse falen achteraan. "We kenden onze plaats onvoldoende. Ze overspeelden ons op de flanken, een hele helft lang hebben we tevergeefs naar een afdoend antwoord gezocht. Ze kwamen op bepaalde momenten van overal. Zeer vervelend. Pas de tweede 45 minuten ging het beter." Deflandre werd zelf tijdens de rust vervangen door Martens. "Een zuiver tactische beslissing neem ik aan. We stonden 3-0 achter en moesten nu eenmaal offensiever spelen. Martens past beter in die rol dan ik."
HAIFA - "Echt jammer van die gemiste kans op het kwartier", zei Tjörven De Brul. "Ik kopte keihard naar doel, maar die Israëliër zette er nog net zijn voetje voor. Hadden we toen op voorsprong gekomen, dan hadden we een andere wedstrijd gezien. Nu incasseren we een paar ongelukkige doelpunten." Ook De Brul had gezien dat het Israëlische gevaar vooral vanop de flanken kwam. "Daar hebben we de wedstrijd verloren. Vooral omdat we maar geen positie konden kiezen. Moesten we de man opzoeken of juist naar binnen wijken? Die twijfel heeft ons de match gekost."
HAÏFA - Antoine Vanhove, directeur van Club Brugge, was niet echt ontevreden over de prestatie van zijn blauw-zwarte troepen. "Ik ben wel teleurgesteld over de eerste helft", zei Vanhove. "Toen speelden we veel te mak, verloren we te veel duels. De tweede helft zagen we een heel ander Club. We zaten agressief op de bal en waren de beter ploeg. Dit bewijst dat we wel degelijk nog iets kunnen klaarmaken op het Europese toneel. De hoop is alleszins nog aanwezig dat we ons plaatsen voor de tweede ronde."