Clubnieuws eerste nationale

Nuhiji maakt lijstje onbeschikbaren langer

BR>BEVEREN-Arben Nuhiji liep op training een neusbeenbreuk op. Gisteren werd die al operatief behandeld zodat de Macedoniër niet inzetbaar is op Gent. Ook Gabor Puglits (scheurtje in de kuit) en de revaliderende Bert Dhont, die wel al individueel met de bal traint, zijn nog niet inzetbaar. Trainer Stany Gzil kan evenmin beroep doen op Bonetto en Martin Van Ophuizen. Wegens de afgelasting van de wedstrijd tegen Westerlo schuift hun schorsing op en moeten zij op Gent langs de kant blijven. De Hongaar Nykos maakt zijn competitiedebuut.
Op de Freethiel hoopt men dat het gesprek van begin deze week met Perugia snel zal resulteren in een overeenkomst en dat de Italiaanse ex-club van Bruno Versavel en Marc Emmers een aantal versterkingen zal laten overkomen.

Zefilho zaterdag op GBA al speelgerechtigd


GEEL -Zefilho de Sousa trainde de voorbije dagen voluit en is zaterdag al speelgerechtigd. Het wordt afwachten of Paul Put zijn aanwinst al meeneemt naar Germinal Beerschot. Bruno Versavel speelt zeker niet. Dat geldt ook voor de geschorste Bjorn Smits.
Voorlopig geen testers bij Verbroedering. Zondagmorgen neemt trainer Put het vliegtuig richting Hongarije. Hij bekijkt bij Ferencvaros de 24-jarige verdediger Janos Matyus.
Geel verschuift zijn eerstvolgende thuiswedstrijd tegen Charleroi van zaterdag 25 september naar zondagnamiddag (15 uur). De maatregel past in het kader dat elke club minstens 2 thuiswedstrijden op zondag moet spelen.

Wilfried Delbroek naar huis


GENK - Na een slapeloze nacht (de pijnstillers van de operatie bleken uitgewerkt te zijn) werd Wilfried Delbroek uit het ziekenhuis van Pellenberg ontslagen. Gisteren deed hij reeds passieve pendeloefeningen met het geopereerde linkerbeen. Vandaag wordt de Opoeterenaar op de club verwacht om een uitgebreider revalidatieprogramma te bespreken.
Branko Strupar kon gisteren voor het eerst terug voluit gaan op training. Zijn rugkwetsuur lijkt daarmee voltooid verleden tijd te zijn.

Gent mist Dragutinovic


GENT - AA Gent zal Ivica Dragutinovic (spierscheur hamstrings) ten vroegste recupereren voor de wedstrijd van woensdag 13 oktober op Club Brugge. Galli Barka revalideert na een operatie aan de adductoren. Ronald Foguenne, herstellend van een kuitspierscheur, traint individueel en sluit begin volgende week aan bij de groep. Tom Vandervee is opnieuw fit.

3 jongeren opgeroepen voor nationale ploegen


BEERSCHOT - Slechts 2 spelers trainden de voorbije dagen niet voluit. Djordje Svetlicic (lies) is er het ergst aan toe, zodat zijn aantreden tijdens het weekend meer dan problematisch is. Geert Brusselers ondervond hinder van een ontsteking in de kuit. Hij pikte donderdag opnieuw aan bij de groep.
Ondertussen kregen 3 jongeren een uitnodiging voor diverse nationale selecties in de bus. Wesley Sonck speelt met de Belgische beloften tegen Bosnië. Bram Verbist trekt met de 16-jarigen naar Ierland voor een dubbele interland. Ook de Hongaar Bodar Boldizsar kreeg een oproep om de kleuren van zijn land te verdedigen bij de min 18-jarigen. Zij spelen een mini-tornooi in Finland tussen 25 september en 2 oktober.

Blessure voor Chris Janssens


LOKEREN- Chris Janssens liep gisteren op training een spierverrekking aan de quadriceps op en is zeer twijfelachtig voor de wedstrijd van zondag op Aalst. Ook Nikcevic, terug last aan de enkel, is onzeker. De aan de kuit geblesseerde Roman Vonasek speelt zeker niet.

Gomis-soap blijft duren


LOMMEL - Normaal gezien zou Louis Gomis intussen alweer 2 trainingen afgewerkt hebben bij Lommel. Maar dinsdagavond meldde hij zijn club dat hij de nachtvlucht (aankomst woensdagochtend om 5 uur in Zaventem) niet kon nemen en dat hij pas om middernacht weer in België zou landen. Zou, want de door zijn club gestuurde taxi keerde 's nachts zonder passagier terug naar Lommel. Gaston Peeters (gisteravond): "En sindsdien zijn we weer zonder nieuws van Louis. Ik verdenk hem absoluut niet van slechte bedoelingen, maar ik weet het nu ook niet meer." Gomis dan maar met de boot laten overkomen, misschien?
Kim Grant (adductoren) en Eric van Kessel (kuit) waren aanwezig op training, maar blijven twijfelachtig voor het weekend. Michel Noben (enkel) kan niet spelen.

Aanwinst Koulitchenko nog niet speelgerechtigd


MECHELEN - 2 weken geleden arriveerde Serguei Koulitchenko in Mechelen nadat bij in zijn vaderland een geldig visum had gekregen. De Rus traint mee met de A-kern en speelde vorige week al een aantal minuten met de invallers. Voorlopig kan KV Mechelen Koulitchenko nog niet opstellen in het eerste elftal omdat hij nog niet speelgerechtigd is. Manager Buskens hoopt dat vandaag de nodige documenten op het secretatiaat zullen aankomen, maar vreest dat alles pas volgende week in orde zal zijn.
Voor de confrontaties met Lommel en Club Brugge is Sven Vandenbroeck geschorst. Daniël Camus blesseerde zich op training aan de knie, maar hij zou tegen zaterdag voldoende hersteld moeten zijn.
Ex-voorzitter Willy Dussart (56) blijft in de cel. De topman van de autoholding VAMA geeft toe dat de voorbije 4 jaren op zijn bevel op grote schaal de kilometertellers van tweedehandsvoertuigen zijn vervalst. Daardoor betaalden vele honderden klanten soms tot 200.000 BEF te veel voor hun wagen. De carrousel die Willy Dussart aan het draaien hield, leverde hem tientallen miljoenen extra winst op. Auto's die hij van een met zijn VAMA-holding verbonden leasingmaatschappij opkocht, kregen een verjongingsbehandeling in een van de garages van Van Steen of Mato in Mechelen vooraleer ze te koop werden aangeboden.
Het bedrog kwam aan het licht toen enkele weken geleden de koper van zo'n tweedehandsvoertuig vaststelde dat het onderhoudsboekje in de auto een onderhoudsbeurt vermeldde op een kilometerstand die de teller in het voertuig nog lang niet had bereikt.
Willy Dussart die niet alleen ruime bekendheid geniet als president van VAMA maar ook als ex-voorzitter van KV Mechelen en als beheerder van de regionale televisiezender RTV, zit nog minstens tot volgende dinsdag in de Mechelse gevangenis. Dan verschijnt hij voor de raadkamer die over zijn eventuele verdere aanhouding moet beslissen.
In een mededeling neemt Daimler Chrysler Belgium-Luxemburg afstand van de bedrijfsleiding van de autobedrijven die deel uitmaken van de in opspraak gekomen VAMA-holding.

Verjans out tot winterstop


SINT-TRUIDEN - Gunther Verjans kreeg gisteren de uitslag van het scanneronderzoek van dinsdag. Dokter Bellemans was formeel. De peesontsteking aan de rechterkant aan de rechterknie was verergerd. Een shocktherapie was een twijfelachtig alternatief. Dr. Bellemans raadde een operatie aan met een artroscopie, waarbij de knieholte volledig gezuiverd wordt. Deze operatie gebeurt op dinsdag 21 september. De revalidatie bedraagt 3 maanden, zodat de heenronde er meteen op zit voor Gunther Verjans.

Westerlo legt zich neer bij schorsing Verheyen


WESTERLO - Westerlo kan zondagavond voor de thuiswedstrijd tegen Lierse geen beroep doen op Mario Verheyen. De club wilde de schorsing van Verheyen aan de uitgestelde wedstrijd tegen Beveren verbinden, maar ziet af van zijn verzoek aan de voetbalbond. Soortgelijk verzoek werd al gesteld na de onterechte uitsluiting van Benoit Thans door scheidsrechter Ancion in de tumultueuze partij tegen Racing Genk. Toen was de bond formeel: een schorsing voor een gele kaart wordt niet opgeschort.
Trainer Ceulemans trok gisterennamiddag met zijn spelersgroep naar Olen om een partijtje golf te spelen. Minder goed nieuws voor Antonio Dos Santos. Een nieuw onderzoek wees uit dat hij minstens 2 maanden moet rusten om het beschadigde kraakbeen in zijn knie te laten herstellen.