BASE sluit overeenkomst met Alcatel voor uitbesteding werknemers

Print
Het Belgisch bedrijf voor mobiele telecom, BASE, dat een 100 procent dochteronderneming is van KPN Mobile, heeft een akkoord ondertekend met Alcatel voor de uitbesteding van twee van zijn departementen. Dat hebben de beide partijen donderdag in een persmededeling bekendgemaakt.
De overeenkomst, die zal ingaan op 1 oktober 2004 en een waarde heeft van enkele tientallen miljoenen euro, heeft een invloed op 50 werknemers van BASE. Het is voor BASE ook het eerste grote uitbestedingscontract met een externe partij sinds de aankondiging van de strategieverandering van afgelopen maart.

De twee departementen die Alcatel zal overnemen zijn het OMC (Operation Management Centre) en FOPS (Field Operations). Het OMC staat in voor het toezicht op het netwerk, terwijl FOPS verantwoordelijk is voor het onderhoud en reparatie van het netwerk, de antennes en de verbindingen onderling.

BASE kondigde eerder dit jaar al een verandering in zijn strategie aan om de volgende jaren zijn klantenbestand aanzienlijk te kunnen uitbreiden. Eind juni van dit jaar telde het bedrijf in totaal 1.437.000 klanten, waarvan er in totaal 184.000 nieuwe zijn. Ook de omzet van BASE nam in het tweede kwartaal van 2004 met 19 procent toe tot 105 miljoen euro. Momenteel heeft het telecombedrijf een marktaandeel van ruim over de 16 procent.