Duits dorp bij ongeluk met tankauto aan ramp ontsnapt

Print
Een tankauto met 32.000 liter benzine is donderdag na een aanrijding op een autosnelweg ten oosten van Keulen van een brug gevallen en in brand gevlogen. Een pal naast de Wiehltalbrücke gelegen dorp met zevenhonderd inwoners is volgens de politie op het nippertje aan een ramp ontsnapt.
De bestuurder van de tankauto kwam om het leven. De brug is door het vuur zwaar beschadigd en moet mogelijk gedeeltelijk worden gesloopt.

Het ongeluk gebeurde volgens de politie rond 11.00 uur, toen een personenauto bij het inhalen op de natte rijbaan begon te slingeren en tussen de trekker en aanhanger van de tankauto klem kwam te zitten. De tankauto reed door de vangrail, viel ongeveer tien meter naar beneden en vloog onmiddellijk in brand. Het was volgens een politiewoordvoerster een gelukkig toeval dat het ongeluk aan het begin van de brug gebeurde, waardoor de tankauto nog op het talud en niet midden tussen de woonhuizen in het dorpje Weiershagen viel.

De benzine in de tankauto verbrandde met temperaturen tot duizend graden Celsius, waardoor de metaalconstructie van de brug ernstig werd verzwakt. De druk bereden brug in de autosnelweg A4 werd na het ongeluk in beide richtingen afgesloten. Wanneer de brug weer wordt vrijgegeven is onbekend. In het ergste geval moet een deel van de brug worden afgebroken en herbouwd.
De inzittenden van de personenauto, twee mannen van 25 en 59 jaar, lieten na het ongeluk hun voertuig op de brug achter en maakten zich uit de voeten. Zij werden na korte tijd achterhaald en zijn door de politie meegenomen voor verhoor.