MIVB lanceert nieuw schooljaar met uitgebreid aanbod

Print
De Brusselse openbare vervoersmaatschappij MIVB lanceert het nieuw schooljaar met een uitgebreid aanbod. Zo rijden er vanaf 1 september op verschillende lijnen meer stellen, wordt de frequentie verhoogd of rijdt het openbaar vervoer langer. Dat laat de MIVB weten.
Vanaf 31 augustus rijdt het Brussels openbaar vervoer met een striktere regelmaat, aldus de MIVB. Tegelijk met de nieuwe dienstregeling wordt het aanbod uitgebreid. Zo zullen er tijdens de daluren 20 procent meer metrostellen rijden op lijn 2 (Kleine Ring). Dat betekent een doorkomst om de vier minuten in plaats van om de vijf.

Ruim 65 jaar na de ingebruikname van lijn 54 kunnen de Vorstenaren en de vele bezoekers van Vorst Nationaal nu ook 's avonds gebruik maken van de bussen van de lijn. Het stuk Vorst-centrum en de Naamse Poort wordt elke 20 minuten bediend. Om de bewoners van het noordwesten van de stad de gelegenheid te geven naar de bioscoop te gaan op de Heizel, wordt lijn 84 voortaan op zaterdagavond bediend tot 22.30 uur.

Dankzij de aanleg van de Atticastraat door de gemeente Sint-Lambrechts-Woluwe zullen de gedeeltelijke diensten van lijn 45, die het metrostation Roodebeek verbindt met Gulledelle, worden verlengd tot aan het eindpunt van lijn 80 aan Andromède. Lijnen 48, 95 en 96 kennen dan weer toenemend succes, zelfs tijdens de daluren. Daarom wordt het doorkomstinterval er respectievelijk teruggebracht van 12 naar 10 minuten en van 17 naar 15 minuten. Er zal dus elke 7 minuten en 30 seconden een bus rijden tussen de Beurs en het Eugène Keym-plein.

Om een bediening aan te bieden van de tewerkstellingszone ingeplant langs de Industrie- en de Humaniteitslaan, zal lijn 78 vanaf nu worden geëxploiteerd tussen de twee spitsuren, op basis van een doorkomst om de 45 minuten. De bediening kan aangepast worden naargelang de interesse van de klanten.