Groot Marollendiner lanceert boek over Brusselse volkswijk

Print
Met 'Het Grote Marollendiner' wordt zaterdag (28 augustus) in de Marollen de verkoop van een boek over de Brusselse volkswijk gelanceerd. Het wordt een groot banket waarop de 800 mensen die op foto's in het boek staan, gratis kunnen eten. De rest betaalt 20 euro.
Tegelijk krijgen de gasten de kans om centimeters van de feestdis te kopen voor de kansarmen van de wijk. Ook prins Laurent komt naar het feest, dat om 19 uur op het Vossenplein start.

Het tweetalige boek heet simpelweg 'Marollen - Marolles' en is een initiatief van de fotografen Hans Roels en Kurt Deruyter. Zij namen gedurende anderhalf jaar groepsfoto's van meer dan 40 organisaties, verenigingen en bedrijven die het verscheiden karakter van de Marollen weerspiegelen: van de magistraten van het Hof van Cassatie over de wijkagenten tot de sociale organisaties en de lokale backgammonclub.

De tekst is van Thierry Goedseels, die vier maanden lang gesprekken, ontmoetingen en ervaringen optekende. De auteur serveert een literaire wandeling door de Marollen en werd vooral getroffen door de rijkheid van het leven in de wijk. Carl Windels zorgde voor de Nederlandse vertaling.
Het boek telt 144 pagina's en is vanaf 28 augustus te koop in de betere boekhandel. Het kan ook besteld worden op de website www.booksinspired.com. Het werk kost 48,50 euro.