Zwaargewonde bij ongeval aan afrit Tienen na achtervolging op E40

Print
Een 22-jarige automobilist is woensdagmiddag zwaargewond geraakt toen hij met zijn voertuig aan de afrit Tienen-Hoegaarden van de E40 na een helse achtervolging door de federale verkeerspolitie van Bertem een bocht miste en een paar keer over de kop ging. Zijn passagier (25) raakte lichtgewond.
Op de E40 in Boutersem had de bestuurder bij een snelheidscontrole geweigerd te stoppen. Hij was tegen hoge snelheid weggereden en slalomde met een snelheid van 200 kilometer per uur tussen vrachtwagens en personenwagens. Zo'n 10 kilometer verderop, in de scherpe bocht van de afrit Tienen-Hoegaarden, verloor hij met een snelheid van naar verluidt 230 kilometer per uur de controle over het stuur.

De tweede inzittende probeerde nog te ontsnappen nadat de wagen tot stilstand was gekomen, maar werd gevat. Beiden werden overgebracht naar het Heilig Hartziekenhuis in Tienen. De wagen bleek een paar dagen eerder gestolen in het Brusselse. De twee jongeren zijn ter beschikking gesteld van het Brusselse parket.