Standard-spelers praten, maar zeggen niks

Print
LUIK - De spelers van Standard organiseerden gisteren op eigen houtje, maar met toelating van het bestuur, een persconferentie. Het resultaat had eigenlijk meer weg van een slecht georkestreerde klucht dan van een weloverwogen betoog. Ploegafgevaardigde Jaques Streel, geflankeerd door Roberto Bisconti, Frédéric Pierre, Didier Ernst, Ali Lukunku, Mbo Mpenza, Emile Mpenza en Guy Hellers, opende het woord. "De spelers willen reageren op de negatieve berichtgevingen in de pers en op het ongezonde klimaat dat momenteel rond onze club in de media gecreëerd wordt."
BR>Lukunku vervolgde: "Wij stonden als ploeg vrijwel unaniem achter Guy Hellers. Hij koos ervoor om Standard te verlaten. Sans rancune, maar wij moeten intussen wel verder. Tussen de spelersgroep en het bestuur werd de afspraak gemaakt om alles in het werk te stellen om de sportieve resultaten te verbeteren. Daarvoor hebben wij de onvoorwaardelijke steun van ons publiek nodig. En een nieuwe kapitein."
Didier Ernst en Roberto Bisconti, een goede week geleden nog medepleiters voor verandering aan de zijde van woordvoerder Hellers, waren niet bereid de aanvoerdersband over te nemen. Lukunku, gisteren door de groep nog aangeduid als woordvoerder, zei letterlijk: "Ik ga hier in Luik niet bepaald door als publiekslieveling. Deze taak is voor anderen weggelegd."
Mbo Mpenza dan? "Ik wil mijn verantwoordelijkheid wel opnemen. Maar enkel als ik mij daarin gesteund weet door de trainer en de ploegmaats."
Frederic Pierre: "Mbo? Ik vind een speler die regelmatig zegt dat hij weg wil, een eerder spijtige keuze als kapitein."

Guy Hellers, druk omringd door camera's en microfoons, hield zich aan de uitspraak van 24 uur daarvoor. "Standard liet mij weinig of geen keuze: onmiddellijke verwijdering naar de C-kern met de afspraak dat ik wel verder betaald werd maar dat ik nooit meer zou spelen voor de eerste ploeg van Standard, ofwel een verbreking van de overeenkomst met directe uitbetaling van mijn nog lopend contract. Ik heb voor het laatste gekozen. Mijn aanwezigheid hier is enkel bedoeld om de verstoorde rust te herstellen."