Christophe Dugarry (Marseille) vrijgepleit van dopinggebruik

Print
PARIJS - De Franse Voetbalbond (FFF) heeft Christophe Dugarry (Olympique Marseille) donderdag vrijgepleit van dopinggebruik. Hij werd ervan verdacht het verboden produkt nandrolon te hebben genomen. Nandrolon is een spierversterkend middel dat eveneens vermoeidheid tegengaat.
BR>Volgens de voetbalbond werden er tijdens de bloedproeven een aantal onregelmatigheden begaan. Zo zou de behandelende arts niet bevoegd zijn geweest door het Ministerie van Sport, aldus Jean-Jacques Bertrand, de advocaat van Dugarry. "De commissie besliste om de gehele disciplinaire procedure te annuleren. Ik ben heel blij voor Christophe".
De Franse bond kondigde in juni reeds aan dat de aanvaller positief werd bevonden tijdens een onderzoek naar het anabole steroïde nandrolon. Die test onderging Dugarry na de competitiewedstrijd tegen Lyon van 30 april.
De 27-jarige spits (ex-AC Milan en FC Barcelona) speelde nog met de Franse nationale ploeg op het WK 1998 en is tegenwoordig nog steeds international. Dugarry zelf heeft altijd ontkend doping te hebben gebruikt. Het Franse voetbal wordt de laatste jaren getroffen door allerlei dopingschandalen. Zo werden Cyril Pouget en Vincent Guérin nog 6 maanden geschorst omdat zij nandrolon hadden genomen.