Politieagent hard aangepakt door betrapte inbrekers

Print
Een agent van de lokale politie van Maasmechelen is gisterochtend omstreeks 2.30 uur hardhandig aangepakt door twee betrapte inbrekers.
De man kreeg enkele rake klappen en is wellicht voor enkele weken werkonbekwaam. Een derde inbreker kon door de politie worden opgepakt.

Enkele verontruste buren hadden vrijdagochtend de politie verwittigd omdat ze drie verdachte mannen met zaklampen zagen rondlopen. Twee agenten kwamen ter plaatse en omsingelden het huis, terwijl ze op versterking wachtten.
Eén verdachte die langs de achterzijde van het huis wilde wegvluchten kon door de politie worden opgepakt. De twee anderen vluchtten langs de voorzijde weg, maar botsten daarbij op een agent die ze enkele rake klappen toedienden. Het duo, dat kon wegvluchten, werd echter snel geïdentificeerd en is momenteel nationaal geseind.

De politie onderzoekt momenteel ook of er een link bestaat tussen deze verdachten en enkele andere inbraken in de buurt. Personen die informatie hierover hebben kunnen terecht op het nummer 089/76 98 25.