Laatste 'peetvader' New York schuldig bevonden aan 7 moorden

Print
Joseph 'Big Joey' Massino, die beschouwd wordt als de laatste 'peetvader' van New York, werd vrijdag in een rechtbank van Brooklyn schuldig bevonden aan zeven moorden en afpersing.
De rechtszaak tegen Massino was begonnen op 25 mei en de uitspraak kwam er na vijf dagen van deliberatie. De 61-jarige Massino is de baas van de familieclan Bonnano, een van de vijf maffiafamilies uit New York. Er hangt hem nu een levenslange gevangenisstraf boven het hoofd. De straf zal later worden uitgesproken op een datum die niet gepreciseerd werd.

Volgens de rechter is de uitspraak een belangrijke stap in het elimineren van de georganiseerde misdaad in New York. Ook wordt de misdaadcarrière beëindigd van een man die dertig jaar lang op een bloederige wijze de familie Bonnano heeft geleid, aldus de rechter.
De voornaamste getuige op het proces was de 56-jarige Vitale. Deze overloper wordt de laatste tien jaar beschouwd als de belangrijkste tipgever van de politie over de maffia van New York. Twee van de moorden waaraan Massino schuldig werd bevonden hebben te maken met de infiltratie van een geheim agent, Donnie Brasco, in de clan Bonanno. De film 'Donnie Brasco', met Johnny Depp en Al Pacino, is gebaseerd op deze feiten.