Holsbeek geteisterd door diefstallen van verkeersborden

Print
Holsbeek wordt geplaagd door diefstallen van verkeersborden, signalisatiemateriaal bij werken en dergelijke. Sinds nieuwjaar zijn een 40-tal borden of lampen verdwenen in de Vlaams-Brabantse gemeente.
In de nacht van dinsdag op woensdag werden zes lichtbakens gestolen en twee vernield. De nacht voordien verdwenen er op een andere plaats vier. De kostprijs voor de gemeente loopt inmiddels op tot zo'n 7.000 euro. "Het gaat vooral om signalisatiemateriaal dat wij aanbrengen naar aanleiding van wegenwerken en andere activiteiten. Gedurende de twee maanden dat wij dit voorjaar een fietspad hebben aangelegd, verdwenen er bijvoorbeeld een 20-tal borden. De lichtbakens die afgelopen nacht gestolen werden, hingen aan afsluiting van een skateterrein in een bepaalde straat. Er zijn echter ook al verkeersborden verdwenen ter aanduiding van de bebouwde kom", aldus schepen van openbare werken Achille Claes (CD&V).

Holsbeek tast in het duister over het motief van de dader. "Is het iemand die iets tegen Holsbeek heeft of een verzamelaar? Het is vreemd dat de diefstallen zich beperken tot het grondgebied van Holsbeek en zich niet voordoen in omliggende gemeenten. In de andere gemeenten van de politiezone Lubbeek werd nog geen enkel gelijkaardig feit vastgesteld, maar bij ons loopt het echt de spuigaten uit", zegt Claes, die eraan toevoegt dat de diefstallen van het signalisatiemateriaal een zeer onveilige situatie creëren.