Vijf jonge zeehondjes aangespoeld in één week

Print
Aan de Belgische en Noord-Franse kust zijn de voorbije week vijf jonge zeehondjes aangespoeld. Het Sea Life Centrum in Blankenberge vangt de twee vrouwtjes en drie mannetjes op.
De diertjes hebben volgens verzorger Steve Vervaecke hun moeder vroegtijdig verloren in het stormweer en zijn daardoor fel verzwakt. De jonge dieren -gewone exemplaren- zijn ziek en hebben alle te kampen met voedseltekort. Ze krijgen de volgende weken gepast voedsel en een dierenarts gaat waken over hun gezondheid. De voorbije winter investeerde Sea Life Blankenberge 20.000 euro in de heropfrissing van quarantaineruimten voor zeehondjes. Dit jaar diende het zeecentrum al veertien aangespoelde zeehondjes te verzorgen, de vijf van de voorbije week meegerekend. 2003 was het topjaar qua opvang van aangespoelde dieren. Toen werden er 20 binnengebracht.

Het centrum ving sinds zijn opening in 1998 al 109 zeehonden op: 63 gewone, 39 grijze, 4 klapmutsen, 2 zadelrobjes en 1 ringelrob. In Sea Life zijn ook al drie zeehondjes geboren.