Chocolade Jacques blijft vertrouwen op Performance

Print
Sportdirecteur Johan Capiot van de Chocolade Jacques-wielerploeg is verbolgen over de uitlatingen van Dave Bruylandts die volgens hem de naam van de leverancier van de voedingssupplementen bij de ploeg, 'Performance', zouden bezoedelen. "Dave moet daar de oorzaak van het vinden van EPO in zijn urine zeker niet steken", meldde Capiot dinsdag aan Belga.
"Trouwens nadat Dave met dit 'rare' verhaal op de proppen kwam, hebben wij in alle sereniteit tests laten doen op de producten van 'Performance'. Dat in de periode toen we op de hoogte gesteld werden van het positieve plasje van onze renner, een tijdje terug dus. Telkens bleken deze voedingssupplementen van hoogstaande waarde. Wij deden bovendien nog later een extra controle en ook dan bleek er helemaal niets mis met de producten", legde de sportdirecteur uit.

"Trouwens de hele ploeg krijgt deze voedingssupplementen. Bij de andere jongens is toch nooit EPO gevonden na tal van controles? Ik wil me dan ook totaal distanciëren van de uitlatingen van Dave Bruylandts. Zij brengen onze co-sponsor immers alleen maar negatieve publiciteit. Ik zie niet in waarom we zouden breken met 'Performance', een firma die voor ons steeds correct handelde en werkte, en waarmee we in de toekomst nog jaren willen samenwerken", besloot Johan Capiot.