Nieuw WTA-tennistornooi in Ethias Arena in Hasselt

Print
Van vrijdag 24 september tot en met zondag 3 oktober heeft in de Hasseltse Ethias Arena de premiere plaats van de Gaz de France Stars, een Tier III tennistornooi voor vrouwen met een prijzengeld van 170.000 dollar. Het Ocatagon Beneluxteam van Bob Verbeeck tekent ook in Hasselt, net als voor de Antwerpse Proximus Diamond Games, voor de organisatie. "Wij werken met een budget van 1,5 miljoen eur. In Antwerpen is dat het dubbel. Toch kunnen wij rekenen op speelster uit de wereldtop" weet Verbeeck.
Op dit ogenblik staat de Arena nog in de steigers, maar schepen en voorzitter van de Grenslandhallen Johan Vanmuysen bevestigt dat de werken uiterlijk op 15 september zullen afgerond zijn. "Hasselt zal dan beschikken over de enige indoorhal in de Benelux die beantwoordt aan Olympische normen" aldus Vanmuysen. Voor organisator Bob Verbeek kon er geen betere datum gevonden worden. "Op dat tijdstip zijn er geen andere Europese damestornooien en bovendien is er een week nadien het tornooi van Filderstadt, wat Hasselt interessant maakt als voorbereiding. Met een te verwachten aantrekkelijke affiche mikken wij dan ook op 40.000 toechouwers."

Het tornooi is nu reeds verzekerd van de deelname van Kim Clijsters. "Kim is eveneens aktief betrokken bij de organisatie. Wij hebben trouwens een overeenkomst met Kim voor deelname tot 2006. Bovendien zal Kim, na haar aktieve loopbaan, intensiever meewerken aan de organisatie", aldus Verbeeck die voor Kim dan een rol ziet weggelegd in de contacten en begeleiding van de speelsters in vergelijkbaar met wat Richard Krajicek doet in Amsterdam. "Dat betekent niet dat Kim stopt met tennissen in 2006" verduidelijkt Verbeeck.

Andere speelsters uit de top van het damestennis die hun deelname al bevestigden zijn de Russin Elena Dementieva, nr. 6 op de WTA-ranking en finaliste op Roland Garros, de Italiaanse Silvia Farina Elia (WTA 19), die in februari nog de finale speelde tegen Clijsters op de Proximus Diamond Games in Antwerpen, en de Russin Elena Bovina (WTA 22). Els Callens en Kirsten Flipkens hebben nu al een Wild Card op zak. "Buiten Rosmalen, als voorbereiding op Wimbledon, speelt Justine Henin geen Tier III-tornooien meer. Ik denk dan ook niet dat Justine zal deelnemen in Hasselt, zeker dit jaar niet" verklaarde Verbeeck de afwezigheid van de nr. 1 van de wereld.

In de rand wilde Verbeeck nog kwijt dat in tegenstelling met de speculaties over de ruil van de locaties van de tornooien, Antwerpen zeker de volgende twee jaar nog op dezelfde locatie blijft. "De finale van dit jaar is zelfs nu al bijna uitverkocht"" besluit Verbeeck.