ANP en Reuters sluiten alliantie voor financieel nieuws

Print
Het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP) en persbureau Reuters hebben een alliantie gesloten op het gebied van financieel nieuws. Ze gaan vanaf oktober een Nederlandstalige nieuwsdienst aanbieden voor professionele gebruikers in de financiële wereld naast de bestaande Engelstalige dienst. Dat hebben ANP en Reuters woensdag bekendgemaakt.
De nieuwsdienst richt zich op nieuws van beursgenoteerde ondernemingen. Een achttal financieel-economische journalisten van het ANP gaan bij Reuters in Amsterdam aan de slag en zullen zich hoofdzakelijk richten op nieuws van mid- en smallcaps (middelgrote en kleine beursgenoteerde bedrijven). De nieuwe dienst is beschikbaar voor alle gebruikers van Reuters informatiesystemen. "Met de alliantie willen we de belangrijkste leverancier worden van financieel nieuws in Nederland," zo zegt commercieel directeur Jop Pollmann van ANP aan Belga. "Er zijn geen plannen om ook op de Vlaamse markt te stappen". ANP is in financiële informatie al actief in een joint-venture met het Franse AFX.

Het is voor het eerst dat Reuters samenwerkt met een lokale partner. De wereldwijde leverancier van financiële informatie en nieuws is actief in 92 landen met 15.500 medewerkers, onder wie 2.400 journalisten.

"De nieuwsdienst zal de Reutersklanten Nederlands financieel nieuws bieden met hoge toegevoegde waarde die nergens anders verkrijgbaar is," zo zegt Michael Stott, directeur van Reuters National News Services.