Soedan: Unicef België stuurt missie naar Darfoer

Print
Frank De Winne, vrijwillig ambassadeur van Unicef België, en Christian Wiener, algemeen directeur van Unicef België, vertrekken zaterdag 31 juli voor een korte humanitaire missie naar de getroffen regio Darfoer in Soedan. Dat meldt de hulporganisatie woensdag.
Unicef België heeft de minister voor Ontwikkelingssamenwerking Armand De Decker uitgenodigd om aan de missie deel te nemen. "Meer dan 1 miljoen mensen zijn door de crisis in Darfoer getroffen. Een half miljoen kinderen zijn door het geweld getraumatiseerd. Unicef-ploegen ter plaatse proberen het leed van de plaatselijke bevolking te verzachten", zo luidt het persbericht. Bij de terugkeer uit de regio op 4 augustus wordt een persconferentie met de missie van Unicef België georganiseerd.

Ondertussen heeft de Soedanese minister van Buitenlandse Zaken Mustafa Osman ermee gedreigd dat het Soedanese leger zal terugvechten indien buitenlandse troepen naar Darfoer gestuurd worden om het conflict op te lossen. "Als we worden aangevallen, zullen we niet stilzitten", aldus Osman tijdens een bezoek aan Turkije.