Nummer zes voor Armstrong, terwijl Boonen zijn tweede etappe wint

Print
Armstrong geel, McEwan groen, Virenque bolletjes en Tom Boonen de eer van de overwinning op de Champs Elysées. Dat is de uitkomst van de laatste rit in de Ronde van Frankrijk.
De laatste rit - 163 km vanuit Montereau met aankomst op de Champs Elysées in Parijs - is zoals gewoonlijk geëindigd in een massasprint. Tom Boonen versloeg de Fransman Jean-Patrick Nazon en de Duitser Danilo Hondo. De Australiër Robbie McEwen (Lotto-Domo), 4e in de slotrit, stelde zijn groene trui veilig. Het was de tweede etappezege voor Boonen, nadat hij ook al de 6e rit op zijn naam had geschreven.

Een ontsnapping van 10 renners, met onder meer onze landgenoot Axel Merckx en de Italiaan Paolo Bettini, werd teniet gedaan in de voorlaatste ronde op de Champs Elysées, op een kleine 10 km van de finish.

Armstrong (US Postal) behaalde in Parijs voor de zesde keer op rij de eindzege van de Ronde van Frankrijk, en hij is daarmee de absolute recordhouder. Hij heeft nu één eindzege meer dan onze landgenoot Eddy Merckx, de Spanjaard Miguel Indurain en de Fransen Jacques Anquetil en Bernard Hinault.
Naast Armstrong op het podium van de Tour 2004 namen de Duitser Andreas Klöden en de Italiaan Ivan Basso plaats. De bolletjestrui ging naar de Fransman Richard Virenque (Quick Step-Davitamon), de groene trui naar Robbie McEwen en de witte trui van het jongerenklassement naar de Rus Vladimir Karpets (Illes Balears). Het Duitse T-Mobile won het ploegenklassement.