Interbrew en Sun akkoord over aankopen aandelen Sun Interbrew

Print
Interbrew en Sun Group, controleaandeelhouders van Sun Interbrew -de tweede grootste brouwer in Rusland- hebben elkaar toestemming gegeven om bijkomende aandelen te kopen van tot een gezamenlijk niveau van 75,5 pct van de aandelen met stemrecht van Sun Interbrew.
Dat hebben beide bedrijven bekendgemaakt. Sun en Interbrew maakten ook afspraken over voorwaarden die ervoor moeten zorgen dat de onderlinge controleverhouding niet wordt verstoord door de mogelijke aankoop van bijkomende aandelen met stemrecht, luidt het nog in een gemeenschappelijke mededeling van de Leuvense brouwer en de Sun Group, geleid door de Indiase zakenman Shiv Vikram Khemka. Recent doken berichten op dat Alfa Group, één van de grootste financiële groepen in Rusland, een belang in Sun Interbrew had genomen van zowat 10 pct. Andere bronnen spraken van tussen de 15 à 20 pct.

Interbrew en Sun Group hebben elk 34,25 pct van de aandelen met stemrecht in handen. Rekening houdend met aandelen zonder stemrecht heeft Interbrew een aandeel van 73,5 pct van de venture en Sun 15,8 pct.