Verrassende winst voor Sony in kwartaal april-juni

Print
Het Japanse elektronicaconcern Sony heeft dankzij zijn gsm-dochter Sony Ericsson en zijn filmafdeling het kwartaal van april tot juni met winst afgesloten. Dat is beter dan verwacht: in april ging het concern nog uit van een operationeel verlies. Maar omdat de resultaten bij de afdelingen games en consumentenelektronica tegenvielen, blijft het concern voorzichtig voor de rest van het jaar. De eerdere prognoses blijven gehandhaafd.
De operationele winst van Sony lag lager, van 16,7 miljard yen vorig jaar naar 9,8 miljard nu. Netto was de winst wel veel hoger, onder meer dankzij een positieve bijdrage van Microsoft en van Sony Ericsson. Het nettoresultaat bedroeg 23,3 miljard yen (zo'n 186 miljoen euro), tegen 1,1 miljard vorig jaar. De omzet steeg de voorbije drie maanden licht met 0,5 pct tot 1.612 miljard yen.

Voor de rest van het boekjaar, dat in maart volgend jaar afloopt, houdt Sony zijn prognoses onveranderd. De omgevingsfactoren zijn te onzeker, luidt het. De omzet zou voor het volledige jaar met 1 pct toenemen tot 7,55 biljoen yen, het operationeel resultaat zou met 62 pct stijgen tot 160 miljard yen. Netto verwacht de op één na grootste elektronicagroep ter wereld een resultaat van 100 miljard yen, of 13 pct meer dan vorig jaar.

Sony is onder meer de maker van Playstation en verdeler van succesfilm Spiderman 2.