Stormloop voor iPod mini zorgt ook voor tekort in België

Print
Enkele dagen nadat de iPod mini, de mobiele muziekspeler van Apple, ook in Europa werd gelanceerd, is de stock op vele plaatsen al uitverkocht. Dat is ook in België het geval, zo verklaarde PR manager Steven Van den Eynde van Apple Belux aan Belga.
"De iPod mini, die pas sinds zaterdag 24 juli in Europa verkrijgbaar is, verkoopt gigantisch goed. Dat is aan de ene kant zeer positief nieuws, maar de stormloop betekent meteen ook dat, zowat overal waar de toestellen verkocht worden, de voorraad uitgeput is", legt Van den Eynde uit.

"Eigenlijk wisten we dat dit zou gebeuren, aangezien we hetzelfde hebben gezien in de Verenigde Staten. Normaal gezien had de iPod mini al in april in Europa moeten uitkomen, maar door de grote toeloop in de VS is die datum uitgesteld tot 24 juli", zo vervolgt hij. Ook in Europa werd een dergelijke stormloop verwacht - niet in het minst door de succesvolle voorverkoop - wat Apple deed besluiten om het rustig aan te doen met de lancering, en geen grote advertenties te plaatsen. "De winkels die dat wel hebben gedaan, zagen hun voorraad dan ook meteen verdwijnen", aldus Steven Van den Eynde.

Wanneer muziekfanaten opnieuw probleemloos een iPod mini kunnen bemachtigen is nog niet duidelijk. "We zijn volop aan het produceren voor de Europese markt, dus het is een kwestie van dagen", besluit Van den Eynde.

De iPod mini, de kleine versie van de populaire muziekdrager iPod van Apple, kan 1000 liedjes bevatten en is verkrijgbaar in vijf verschillende kleuren. "Het is klein, handig, en vaak gemiddeld 100 euro goedkoper dan gelijkaardige toestellen van de concurrentie, die meestal groter en onhandiger zijn", verklaart Steven Van den Eynde het grote succes van de iPod mini.