Vrouw van Kerry vraagt steun voor manlief

Print
Teresa Heinz Kerry, de vrouw van de Democratische presidentskandidaat John Kerry, heeft haar partijgenoten dinsdag opgeroepen om zich achter haar man te scharen.
Tijdens de tweede dag van de Democratische Conventie in Boston stelde Teresa dat haar man "de nationale veiligheid zal beschermen zonder daarbij de burgerlijke vrijheden te moeten opofferen". Dat staat woensdag te lezen op de BBC-website. De speech van Teresa Kerry was bedoeld als een stimulans om het imago van Kerry wat op te poetsen. Teresa benadrukte eens te meer de vaderlandsliefde van Kerry. "John is een strijder. Hij heeft zijn medailles op een ouderwetse manier gekregen door zijn leven op het spel te zetten voor zijn land. Niemand zal dit land met meer kracht verdedigen", aldus Teresa.

Teresa Kerry was tot twee jaar geleden nog een Republikein en staat bekend voor haar onconventionele meningen. Op die kritiek repliceerde ze zelf op de Conventie: "Mijn recht om mijn gedacht te zeggen en een eigen keuze te hebben is een recht dat ik diep koester."

Naast Teresa Kerry sprak eerder ook Howard Dean, de rivaal van Kerry in de voorverkiezingen, zijn steun uit voor Kerry. "Ik ben trots op het leiderschap van Kerry en ik ben van plan met hem schouder aan schouder te staan", aldus Dean.

Ron Reagan, zoon van de voormalige Amerikaanse president Ronald Reagan, vestigde de aandacht van de Conventieleden op een heel ander onderwerp. Hij riep tijdens zijn toespraak op tot meer aandacht voor stamcelonderzoek. Ron Reagan, die zich profileert als politiek onafhankelijke, is een fel tegenstander van het beleid van huidig president George W. Bush. Reagan voert zelf geen campagne voor Kerry, maar zal wel op de Democraat stemmen "om Bush te verslagen".

De Democratische Conventie startte maandag en duurt tot en met donderdag. Donderdag zal Kerry zelf de Conventie toespreken.