Vlaams topmodel met coke op zak riskeert 15 jaar in VS

Het Gentse topmodel Ingrid Parewijck riskeert een celstraf van 15 jaar, nadat de douane op de JFK-luchthaven van New York 2,7 gram cocaïne had gevonden.

kdriessens

De blon-dine, het gezicht van het nieuwe mannenparfum L'Instant de Guerlain, droeg plastic zakjes met het witte spul in haar broekzak en in haar bruine leren handtas. "We zijn bang", zegt haar vader. "Ik hoop echt dat ze dit allemaal aankan."

Parewijcks advocaat, Gregory Watts, probeerde de Amerikaanse rechter iets milder te stemmen. "Dit is geen situatie waarbij drugs worden verkocht. Mijn cliënte heeft misschien hooguit een probleem met druggebruik", verdedigde hij haar. De rechter had daar geen oren naar.

Inmiddels is ze zonder borgtocht vrijgelaten.

Ingrid Parewijck arriveerde zaterdag op JFK met een Air France vlucht van Guyana. Ze heeft een optrekje in Manhattan, omdat ze zo vaak naar New York moet om er te poseren voor magazines en campagnes van kledingmerken, zoals de roemruchte lingerie van Victoria's Secret.

Het beroemde Franse parfumhuis Guerlain liet de keuze op haar vallen omdat ze "nog sensueler en vrouwelijker is dan de modellen van de jongste jaren".

In België maakte ze drie jaar geleden haar debuut bij het Brusselse modellenbureau Dominique Models en ook bij het modellenagentschap Next, met hoofdkwartieren in Parijs en New York. Bij Dominique Models noemden ze Ingrid Parewijck "een geschenk uit de hemel", toen ze het contract voor Guerlain in de wacht sleepte. Maar ook nu laten ze haar niet vallen.

Aangeboden door onze partners