WK veldboogschieten: Brons voor Jean-Michel Piquet

Print
Onze landgenoot Jean Michel Piquet heeft zaterdag in het Kroatische Plitvica de bronzen medaille veroverd op het wereldkampioenschap veldboogschieten. Bij de vrouwen legde Marina Prelipcean beslag op de vijfde plaats. Beide Belgen traden aan met een recurveboog (olympische boog).
Piquet, die derde werd in de kwalificaties, overleefde moeiteloos de achtste- en kwartfinales om in de halve finales op de latere kampioen, de Duitser Sebastian Rohrberg te stuiten. Onze landgenoot moest met 51-49 nipt het onderspit delven. In de wedstrijd om de derde plaats versloeg Piquet de Italiaanse titelverdediger Michele Frangilli met 52-51.

Marina Prelipcean, derde op het EK 2003, moest vrede nemen met de vijfde plaats nadat ze in de kwartfinales met klein verschil uitgeschakeld werd. De titel ging naar de Italiaanse Jessica Tomasi. In de discipline met de compoundboog werd Sebastien Denayer 17e, Koen Gobeyn 25e en David Bottiau 33e. Danny Aerts werd 15e met de bare bow.

De Belgische mannenploeg (drie boogtypes), Piquet, Denayer en Aerts, werd zevende nadat er in de kwartfinales met 101-97 verloren werd van Zweden, de uittredend wereldkampioen, die deze keer derde werd, na Groot-Brittannië en Frankrijk.
Dankzij hun resultaat kwalificeren Piquet en Prelipcean zich -mits akkoord van de selectiecommissie van het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité- voor de Wereldspelen, die in 2005 in Duisburg zullen plaatsvinden.