Vlaams Blok wil rechtstreekse dialoog Vlaanderen-Wallonië

Print
De Vlaamse regering moet het communautaire Forum van premier Guy Verhofstadt links laten liggen en rechtstreekse gesprekken met de Waalse regering aanknopen over verdere stappen in de staatshervorming. Dat zegt Filip Dewinter van het Vlaams Blok naar aanleiding van 11 juli.
Het Blok hield een symbolische 11 juli-herdenking aan het standbeeld van Hendrik Conscience in Antwerpen. Ondanks het verbod dat werd uitgevaardigd door burgemeester Patrick Janssens vond de manifestatie toch plaats, aldus Dewinter, fractieleider in het Vlaams Parlement.

Volgens Dewinter wilde het Vlaams Blok met de geïmproviseerde herdenking protesteren tegen de "uitholling" van de door de stad Antwerpen georganiseerde jaarlijkse 11 julimanifestatie. "Het Vlaams Blok heeft geen problemen met een populistische viering opgebouwd rond Helmut Lotti zoalng de nodige aandacht wordt besteed aan het Vlaams-identitaire en volkseigen karakter van 11 juli".

In zijn toespraak pleitte Dewinter voor een rechtstreekse dialoog tussen de Vlaamse en de Waalse regering. De Vlaamse regering zou het communautaire Forum dat door de federale regering werd aangekondigd volgens het Blok links moeten laten liggen.