Werken met Madonna kan uw gezondheid schaden

Print
De eindeloze problemen die Madonna veroorzaakte op de set van de film "The next best thing" droegen volgens regisseur John Schlesinger bij tot diens hartaanval, die de start zou zijn van een ziekteproces dat in 2003 tot zijn dood leidde. Dat schrijft de Sunday Telegraph, die brieven kon inzien die de topregisseur voor zijn dood schreef.
John Schlesinger was niet de eerste de beste in Hollywood, want zijn films "Billy Liar" en "Midnight Cowboy" leverden hem twee Oscars op. In het indrukwekkende oeuvre van de meester neemt de in 2000 uitgebrachte film "The next best thing" niet echt een hoge plaats in, want de prent werd een kritische en commerciële flop. Ondanks de aanwezigheid van de toen op haar top staande Madonna. En Schlesinger heeft nog een reden om te betreuren dat hij die film ooit heeft gemaakt, want uit brieven een aantekeningen die hij na zijn dood naliet aan het British Film Institute blijkt dat hij diva Madonna de schuld geeft voor de gezondheidsproblemen die zijn laatste levensjaren domineerden.

Nadat Schlesinger in december 1999, vlak na het beëindigen van de opnamen, met een hartaanval in een Londens ziekenhuis was opgenomen, schreef hij een brief aan zijn agent Andrew Cannava die één lange klaagzang was over de samenwerking met de zangeres/actrice. Maar liefst 34 keer eiste ze dat shots van haar zouden worden verfraaid met behulp van de toen gloednieuwe computertechnieken die waren gebruikt in films als Jurassic Park. Ook weigerde de vrouw die een erotisch fotoboek liet uitbrengen, nogal verrassend een naaktscène te spelen en spande ze samen met de producer om scènes die zij te homo-achtig vond, te schrappen.

Volgens Schlesinger was Madonna één van de redenen "waarom ik hier lig". Een klein jaar na zijn hartaanval kreeg de regisseur een beroerte en in 2003 overleed hij, op 77-jarige leeftijd.